Gazipaşa Havalimanı'na sefer yapmak üzere SHGM'ye başvuran Pegasus Havayolları, uçaklarının, havalimanına inmesine yönelik prosedür ve simülatör gerekliliklerini tamamlayarak iniş izni almaya hak kazandı.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, Pegasus Havayolları'nın Gazipaşa'ya uçuş yapabilmesinin kendilerini çok sevindirdiğini belirtti. Türkiye'nin birçok noktasına ve bağlantılı olarak yurt dışına da sefer yapan Pegasus Havayolları'nın iniş izini almasının önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Aydoğan, "Pegasus'un Gazipaşa'dan yapabileceği bağlantılı uçuşlar ile bölgenin havayolu ulaşımında önemli bir köprü kurulacağını umut ediyorum" dedi.

İÇ HATLARA DARBE VURULDU


Gazipaşa Turizm Tanıtma ve Çevre Derneği Başkanı Bülent Kocabaş ise gelişmenin Gazipaşa ve tüm bölge adına sevindirici olduğunu belirtti. Kocabaş, Pegasus'a verilen iznin iç hat seferlerinde daha etkin olan Anadolujet ve Borajet'e de verilmesini beklediklerini kaydetti. Kocabaş, "SHGM bu firmalara izin vermeyerek iç turizme büyük darbe vurmuştur. Bu yıl bugüne kadar iç hatlarda hiçbir havayolu firması uçuş düzenleyemedi" diye konuştu.

TAV Gazipaşa Havalimanı Koordinatörü Cengiz Aşıklı ise Pegasus Havayolları'nın, SAS, Corendon Havayolları, Transavia, Tailwind Havayolları'ndan sonra izin alan 5'inci havayolu şirketi olduğunu belirtti.

Pegasus Havayolları'nın Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Gazipaşa'ya haftanın her günü seferlere başlaması bekleniyor.