Merkez Seyhan İlçesi'nin Hadırlı Mahallesi'nde oturan çiftçi Mahir Geçgel, narenciye bahçesinin yanındaki tarlasına da patlıcan yetiştirdi. Aylar süren çalışma sonrasında ürünlerini toplamaya hazırlanan Geçgel, dün sabah işçilerle birlikte tarlaya hasat için geldi. Üzerinde ürün olan patlıcan fidelerinin kökünden kesildiğini gören Geçgel, şoke oldu. Üzerindeki sebzelerin yere döküldüğünü belirten Geçgel, aylar süren emeğinin bir gecede yok olduğunu söyledi. Mahir Geçgel'in şikayeti üzerine tarlaya gelen polis, olayla ilgili tutanak tutup soruşturma başlattı.

Tarladaki ürünleri sigortalattığını ancak bu durumda ödeme yapılamayacağının bildirildiğini kaydeden Mahir Geçgel, zararının 10 bin lira olduğunu ileri sürdü. Geçgel, "Sigorta şirketleri yağmur, dolu ya da yangın gibi durumlar için sigorta yapıyor. Bu duruma karşı bir ödeme yapamayacaklarını söylediler. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu saldırı kim tarafından ve hangi amaçla yapıldı bilmiyorum" dedi.

PORTAKAL AĞAÇLARI KESİLMİŞTİ

Mahir Geçgel, benzer olayların daha önce de başına geldiğini kaydetti. Geçgel, "Bundan 7 yıl önce böyle bir olay meydana geldi. 7 dönümlük narenciye bahçemdeki portakal ağaçları kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Kimini kestiler, kimini de köklerine asit döküp kuruttular. Ben de narenciye üretiminden vazgeçip, sebzeciliğe yöneldim. Şimdi de başıma bu iş geldi. O zaman da kimin yaptığı ortaya çıkmamıştı. Ama bu kez saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunmasını istiyorum" diye konuştu.



FK(OA/BT)