Kaza, Dalaman İlçesi Gürköy Mevkii'nde dün saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Fethiye yönünden Muğla yönüne giden Mahmut Hasyalçın (40) yönetimindeki 07 CBG 87 plakalı otomobil, Gürköy Mevkii'nde kontrolsüz olarak yola çıktığı ileri sürülen Ziya Olgun (50) yönetimindeki 48 E 1275 plakalı otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisiyle iki otomobil de büyük hasar görürken, sürücü Olgun ile yanındaki amcasının oğlu Durali Olgun (63) bulundukları yerde sıkıştı, sürücünün eşi Aysel Olgun (43) hafif yaralandı ve çevredekilerin yardımıyla otomobilden çıktı. Kazayı görenler, sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, otomobilde sıkışan iki kişinin kurtarılması için itfaiyeden yardım istedi. İtfaiyeninin çalışmasıyla sıkıştıkları yerden çıkartılan sürücü Ziya Olgun, amcasının oğlu Durali Olgun ile eşi Ayşe Olgun ambulanslarla Dalaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan sürücü ile amcasının oğlunun durumlarının ağır olması nedeniyle Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Diğer otomobilin sürücüsü Mahmut Hasyalçın, "Ben yurt dışında çalışıyorum. Burdur'a tatile gelmiştim. Annem ve babam Köyceğiz'de oturuyor. Onları ziyaret ettikten sonra Burdur'a dönmek üzere yola çıktım. Bu otomobil biranda yola fırladı, kontrollü olarak çıkmış olsa belki de bu olay yaşanmayacaktı" diye konuştu. Hasyalçın, ifadesine başvurulmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. Öte yandan Aysel Olgun'un ayakta yapılan tedavisinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.