Samsun'da gece yarısı başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde hayatı felç etti. Alaçam, Ayvacık, HAvza, Ladik, Salıpazarı ve Vezirköprü ilçelerinde kar kalınlığı 50 santime ulaştı. Yoğun yağış nedeniyle bu ilçelerde eğitem bugün için bir gün ara verildi. Samsun il genelinde toplam 211 köy yolu ulaşıma kapandı.

Çorum'da da etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde toplam 473 köy yolu ulaşıma kapandı. Yağış nedeniyle il merkezi ile ilçelerde eğitime bir gün süreyle ara verildi. Zaman zaman tipi şeklinde görülen yağışlar nedeniyle vatandaşlar zor durumda kaldı. İl Özel İdaresi, Karayolları ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’ne bağlı ekipler, günün ilk saatlerinden itibaren karla mücadele çalışması başlattı. Özel İdare ekipleri kapalı köy yollarını açmak için çalışma başlatırken Karayolları ekipleri de başta Çorum-Ankara ve Çorum-Samsun karayolu olmak üzere ana arterlerde yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu'da da yüksek kesimlerde etkili olan kar nedeniyle 86, Sinop'ta da 255 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler kapanan yolları açmak için çalışmalara başladı.



DHA(SS)