CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "NarTaneleri" adlı oyunun galasına katıldı. Bakırköy Belediye Tiyatroları Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi'nde ki galaya Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye Ermenileri Patrik vekili Aram Ateşyan, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, fotoğraf sanatçısı Ara Güler, tiyatrocu Müşvik Kenter, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ve çok sayıda davetli katıldı.

NAR TANELERİNE TEŞEKKÜR


Oyunun sahnelenmesinin ardından, 'Nar Taneleri'ne katkıda bulunanlara plaket verildi. Plaket töreninde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Ben de inandım onların inandığı gibi. İnsan azmi her şeye kadir. İnanırsanız gerçekleştirirsiniz. Neden inanıyorlardı? Çünkü onlar birer nar tanesiydi. Onları izledik, onlarla gurur duyuyoruz. Çok teşekkür ediyorum onlara, sahneye koyanlara, yazanlara ve nar tanelerine" dedi.

OYUN HAKKINDA


Anadolu'da Türklerle aynı toprakları paylaşmış, kültürleri iç içe geçmiş, kader birliği yapmış Ermenilerin kültürel miras ve zenginliklerini paylaşmak, yeni nesilleri bilgilendirmek amacıyla Nar Taneleri Folklor ve Tiyatro Topluluğu tarafından Bakırköy Belediyesi'nin desteğiyle sahnelenen 'Nar Taneleri', folklorik ezgi ve danslardan oluşan bir oyun. Aram Gostanyan'ın özgün hikayesinden yola çıkarak Hagop Ari Güleç'in yazdığı, Aytekin Özen'in oyunlaştırıp yönettiği oyun, özünde dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin, tüm farklı inançların, değişik kültürlerin yan yana dostluk, kardeşlik içinde yaşayabileceğinin ip uçlarını sunuyor.


GÖ (TT) (FOTOĞRAF)