Ordu'da 250-500 metre rakım arasındaki bölgelerde 3 Ağustos'ta, orta kesim alanlarda 8 Ağustos'ta, yüksek kesimlerde ise 15 Ağustos'ta başlayacak olan resmi fındık hasat sezonu öncesi Doğu ve Güneydoğu illerinden yaklaşık 150 geçici fındık işçisi aileleriyle birlikte kente geldi. Fındık işçileri Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne bağlı Efirli Köyü'nde Valilik tarafından altyapısı hazırlanan bölgeye çadırlarını kurarak yerleşti.

Geçen yıl Ordu Valiliği tarafından hazırlanan bir genelgeyle 16 yaşından küçük çocukların fındık işçisi olarak çalıştırılmasının yasaklanması kente gelen bazı fındık işçilerini zor durumda bıraktı. Bazı işçiler 16 yaşından küçüklerin fındık bahçelerinde çalıştırılmayacağını geldiklerinde öğrendiklerini bu nedenle geri dönebileceklerini söyledi. 

Öte yandan fındık işçilerinin konaklayacağı merkeze bağlı Uzunisa Köyü'nde çadırların kurulacağı bölge yakınındaki dere ıslahı çalışmaları devam ederken tuvalet ve banyo inşaatının tamamlandığı belirtildi. İşçilerin çadır kuracağı alanın çevresi ise tel örgülerle çevrildi. Ordu Ziraat Odası Başkanı Necdet Avcı, fındık hasadının başlamasıyla birlikte kente 10 binin üzerinde geçici fındık işçisinin gelmesini beklediklerini söyledi.



EK(İS/SS)