AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, ilk ziyaretini seçim bölgesi Antalya'da il teşkilatına yaptı. AK Parti Antalya İl Başkanlığı binasında kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Türel, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Kepez Belediye Başkanı AK Parti'li Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı AK Parti'li Nurettin Tursun, Kadın Kolları Başkanı Nezihe Tezcan ve birlikte partililer ile buluştu.

Partililere ilk seslenen İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya'dan iki milletvekilinin MKYK'ya girmiş olmasının ve divan başkanlığında Mehmet Ali Şahin ile birlikte görev almasının parti genelinde "Kongreye Antalya damgasını vurdu" şeklinde yorumlandığını söyledi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Partililere teşekkür eden ve bu başarının onlara ait olduğunu belirten Menderes Türel, gözyaşlarına hakim olamadı. Heyecanlandığını ve kolay olmadığını belirten Türel'e partililer, 'Antalya sizinle gurur duyuyor', 'Başkanım siz zaten bir markasınız' tezahüratlarıyla destek verdi.

'Hep birlikte markayız' diyen Menderes Türel, teşkilatın desteği ile bu başarının yakalandığını söyledi. Bu sırada gözyaşlarını yine tutamayan Türel, "Hayatım boyunca bu duygusal konuşmaları hiç yapamadım. Hala yapamadığımı da görüyorum" dedi.

'ADETA ŞOK YAŞADIM'

Türel, Genel Başkan Yardımcısı seçilmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Benim için o kadar büyük bir sürpriz oldu ki adeta şok yaşadım. Hem MKYK, hem de arkasında MYK'ya giriyorken. Hiç beklemiyordum, sayın Başbakanımızın takdirleri bu şekilde gelişti. Bunun arkasında yatan gerçek sizlerin bize verdiği destektir. Eğer biz burada birbirimizi çekiştirseydik, bu desteği, birlik ve bütünlüğü sağlayamasaydık bu takdirler, değerlendirmeler sözkonusu olmazdı."

'ÖNÜMÜZDE ÜÇ SEÇİM VAR'

Türel, partililere 2013 yerel, 2014 cumhurbaşkanlığı ve 2015 genel seçimler olmak üzere önlerinde üç seçim olduğunu hatırlattı. Türel, "Gerçekten üstlendiğim görev fevkalade önemli ve omuzlarıma ağır bir yük yüklemiş durumda. Gece gündüz çalışacağız, inşallah gayret bizden takdir de hayır olursa önemli hizmetlere hep birlikte vesile oluruz. Başaracağımızdan zerre kadar tereddütüm yok" dedi.

KENDİSİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

2009 yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni kaybettiğini ve ardından, "Şimdi bir makam veya mevki sahibi olmadan da ülkemize milletimize ve kentimize nasıl hizmet edilir onun en güzel örneklerini vermeye çalışacağım" dediğini hatırlatan Türel, şöyle konuştu:

"Elimizde çanta ve sayın Başbakanımın talimatları doğrultusunda Türkiye'yi gezdik. Hiçbir zaman 'belediye başkanlığı bitti siyaset bitti' demedik. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Bu çalışmalar hep birlikte sonuca ulaşıyor, hiçbir hizmet karşılıksız kalmaz. Eğer çalıştıktan sonra bunun karşılığını bir gün alamazsak hayal kırıklığına kapılmayacağız, bunun en güzel örneği de benim."

TÜRKİYE'NİN GÖZÜ BU İLLERDE

Önümüzdeki yerel seçimlerin önemine de değinen Menderes Türel, çok büyük bir sınav vereceklerini belirtti. Türkiye'nin gözünün Antalya, İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri, Gaziantep, Konya ve Samsun gibi illerde olduğunu kaydeden Türel, “Bunlar marka olmuş şehirlerimiz. Ben 2004'de kazanıyorken de, 2009'da kaybediyorken de Türkiye'de çok büyük sürpriz olarak karşılanmıştı. Her ikisinin de ne olduğunu hep birlikte yaşadık ve o yüzden gece gündüz uyumadan çalışacağız" dedi.

Toplantı bitiminde Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse tarafından, Türel'e çiçek takdim etti.