Yaklaşık 20 kişilik gruba destek vermek için konsolosluk önüne geldi. Polis ilk olarak konsolosluk önündeki Libyalıları sokak girişine kadar uzaklaştırdı. İçeri giren göstericiler buldukları evrakları dışarı attı. İşgalciler, hastane sevkinde sorun yaşadıklarını söyledi. Bir gösterici de içeride bulduğunu ileri sürdüğü Kaddafi fotoğraflı bez takvim ile Yeşil Kitap'ı pencereden dışarı attı. Dışarıda bekleyenler poster ile kitabı yerlere atarak çiğnedi. Bina içindekiler ile dışardan destek verenler Arapça "Dem elşuhede meyimşiş hebe" (Şehitleri kanı boşa akmadı" diye slogan attı. Bina içindekiler masa ve bilgisayarları kırdı.

Daha sonra konsolosluk kapısını kıran polis içerideki eylemcilere müdahale etti. Gözaltına alınan eylemciler kapı önündeki polis midibüsüne bindirildi. Konsolosluğun bulunduğu sokak girişinde bekleyen Libyalılar taşkınlık çıkarınca polis bu kez, yaklaşık 30 kişilik bu grubu müdahale etti. Müdahale sırasında bazı Libyalılar yere düştü. İçerideki 17 kişi ile dışarıdaki 6 kişi gözaltına alındı.


KİMSE TEDAVİ OLAMIYOR




Bir hafta önce kendi imkanları ile tedavi olmak için Türkiye'ye gelen 28 yaşındaki İbrahim Muhsin yaşananları şöyle anlattı:

"Kimisi tedavi olamıyor, kimisi geri dönecek, konsolosluktan pasaportunu alamıyor. İşini halleden de var. Türkiye'de buna 'torpil' diyorsunuz. 1-1,5 aydır para alamayanlar var. Libya televizyonu zaman zaman konsolosluklara tedavi için para gönderildiğini açıklıyor. Kişi başına ortalama aylık 1500 Euro masraf parası veriliyor. Libya'da Yaralılar Bakanlığı diye bir bakanlık kurulmuş. Bugün öğle saatlerinde bir grup kapının önünde bekliyormuş. Gerginlik çıkınca polis müdahale etti. Polis grubu kovalarken içinde hastaları sevk edecek Libyalı doktor kapıyı açtı. İçeri girenler de eylem yaptı."

(BB)