Olay dün akşam İlkadım İlçesi'nde meydana geldi. Polis, 'uyuşturucu' suçundan girdiği cezaevinden 10 gün önce tahliye olan Kemal Doğruyol'un İstanbul'dan Samsun'a uyuşturucu getireceği yönünde istihbarat aldı. Ekipler, yolcu otobüsünü Derecik mevkiinde durdurdu. Polisler, eşkali bilinen Kemal Doğruyol'dan kimliğini istedi, ancak şüpheli, kimliğinin olmadığını söyledi. Otobüsten indirilen Doğruyol'un önce bavulu arandı. Burada bir suç unsuruna rastlanmazken, ardından üst araması yapıldı. Yapılan üst araması sırasında bacak arasında şişkinlik olduğunu farkeden polis, şüpheliden pantolonunu çıkartmasını istedi. Bir süre direndikten sonra pantolonunu indiren Doğruyol'un kilodunda poşete konulmuş 198 ecstasy uyuşturucu hap ele geçirildi.

Gözaltına alınan Kemal Doğruyol, "Ben bu hapları satmak için getirmedim. Kendim kullanıyorum. O nedenle İstanbul'dan aldım" dedi.

Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen Doğruyol, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.



HÇ(MS/SS)