CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de bulunan Türkiye’nin toprak parçası olan Cabar Kalesi’nden dolayı Türkiye'nin seçimlerden önce orduyu Suriye’ye sokabileceği iddiasında bulundu. Bu konuda bazı duyumlar aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Buradan Genelkurmay Başkanına seslenmek isterim; Türkiye’yi maceraya sokmayın." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de bulunan Türkiye’nin toprak parçası olan Cabar Kalesi’nden dolayı Türkiye'nin seçimlerden önce orduyu Suriye’ye sokabileceği iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Buradan Genelkurmay Başkanına seslenmek isterim; Türkiye’yi maceraya sokmayın. Hele hele şaibeli bir Başbakan varken. Hele hele bu ülkenin genelkurmay başkanını ‘terörist’ diye içeri atmış bir başbakan varken. Böyle bir provokasyon olabilir. Erdoğan, orduyu oraya sokmak isteyebilir. Herkesin çok dikkatli olması lazım. Ortadoğu bataklığına girmeye Türkiye’nin hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur."

Kılıçdaroğlu, Egemen Bağış’a ait olduğu iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yayınlanan ses kayıtlarında Bağış’ın, Kur’an-ı Kerim ile alay ettiğini ve dinlerken çok üzüldüğünü dile getirdi. İddia edilen ses kayıtlarında Egemen Bağış’ın ‘Bakara’ suresine ‘Makara’ ve ‘Her Cuma bir ayet sallıyorum’ dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Allah aşkına ben merak ediyorum; herhangi bir CHP’den bir ilçe başkanı bunu söyleseydi yer yerinden oynamıştı. Erdoğan meydan meydan gezmişti ‘bunlar din düşmanı’ demişti. Şimdi ben Erdoğan’a sormak istiyorum; sen bu Egemen Bağış’ı ne yapacaksın? Hem rüşvetten yargılanacak, hem de dini nasıl kullandıklarını hep beraber görüyoruz. İstismar ediyorlar." ifadelerini kullandı.