Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Atatürk Parkı'nda '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutluma etkinliği düzenledi. İl Müdürü İpek Kobaner ve sivil toplum örgütü temsilcileri, parktaki Atatürk anıtına çelenk koyup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Daha sonra kadın kuruluşları park içindeki 75'inci Yıl Sanat Galerisi önünde kermes açtı.

Etkinlin yapıldığı yerden başındaki simit dolu tepsisiyle geçen 48 yaşındaki Şerife Çiftçi de hemcinslerinin yanına geldi. Bu sırada Sosyal Hizmetler İl Müdürü İpek Kobaner simitçi Şerife Çiftçi'nin yanına gelerek hal hatır sorup, sohbet etmeye başladı.

EŞİ ÖLDÜ, ÇOCUKLARINA BAKMAK İÇİN SİMİT SATIYOR

Şerife Çiftçi, eşinin 12 yıl önce vefat ettiğini ve 3 çocuğuna bakabilmek için simit sattığını, evini bu yolla geçindirdiğini söyledi. İpek Kobaner'in devlet desteği alıp olmadığını sorduğu Çiftçi, "Benim kızım tacize uğradı. Bu konuda devlet psikolojik destek verdi" diye yanıtladı. Ardından etkinliğe katılan kadınlar, tepside bulunan 40 kadar sitimi tanesi 50 kuruştan satın alıp, hemcinslerine destek oldu.

"CESARETİMİ BAŞARALI KADINLARDAN ALIRIM"

Kadınlara özel güne dair konuşan İpek Kobaner, "Biz kadınlar, hep birlikte yürürsek, birbirimize destek olursak istediğimiz her hakka sahip oluruz. Ben cesaretimi başarılı kadınlardan alırım. Sizler de kendi alanınızda başarı sağlamış kadınlardan cesaret alın. Kadınların istedikleri hakları elde etmesi için öncelikle zihniyeti değiştirmesi gerekir. Bu da eğitimle olur" diye konuştu.