Alanya Devlet Hastanesi önünde toplanan Antalya Tabip Odası üyesi sağlık çalışanları, hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan için yarım gün iş bırakma eylemi yaptı. Poliklinik binası önünde toplanan yaklaşık 50 sağlık çalışanı, 'Üzgünüz, kırgınız, kızgınız, eylemdeyiz', 'Hasta şiddetine hayır', 'Bize vurduğunuzda eliniz acırsa 184-SABİM'i arayın' ve 'Hep hasta hakları, nerede hekim hakları' yazan dövizler açtı.

Basın açıklamasını okuyan Antalya Tabip Odası Alanya Temsilcisi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. İbrahim Halil Yalçın, "Halkın sağlık hizmetlerinde giderek artan hoşnutsuzluklarını, 184-SABİM adlı şikayet hattı kurarak, hekimler ve sağlık çalışanlarına yönelten, hasta- hekim arası güven ve saygınlığı ortadan kaldıran, sevabı hükümete, günahı bizlere yükleyen Sağlık Bakanı bu cinayetin birinci derece azmettiricisidir" dedi.

Hastanın sağlığına kavuşmak istediğini, hekimlerin ise hastayı sağlığına kavuşturmayı amaçladığını belirten Yalçın, "Bu ortak gayede oluşan ve emin olun, büyük çoğunluğu bizim dışımızda nedenlerden kaynaklanan başarısızlıklarda medya bizi hedef gösterir. Dolayısıyla yazılı ve görsel basın da suçlular listesine dahil edilmelidir" diye konuştu.

Üzgün, kırgın ve kızgın olduklarını dile getiren Yalçın şöyle devam etti:

"Hastanelerde performans uygulaması, çalışma barışını yok eden, bizi giderek daha fazla çalışmaya ve dolayısıyla daha fazla hata yapmaya zorlayan haksız ve ahlaksız bir uygulamadır. Bu sistemin hayata geçmesini engelleyemeyen biz hekim ve sağlık çalışanları da bu cinayete ortağız."

Açıklama sırasında 'Sağlıkta şiddet yasası, hemen şimdi' yazan dövizi tutan ve duygulanan Dermatoloji Uzmanı Dr. Derya Koç, gözyaşlarına hakim olamadı.



TE(SU/CK)