Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Antalya İtfaiyesi ve Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu işbirliğiyle 16- 21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 8'inci Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası'na, Türkiye'nin yanı sıra, Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Özbekistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Slovakya ve Ukrayna'dan itfaiyeciler katılıyor. İtfaiyeciler, kancalı merdivenle kuleye tırmanma, 100 metre engel ve denge yarışı, 4 x 100 yangın söndürme bayrak yarışı, motopomp ile su çekme ve hedefe su atma yarışı dallarında ter dökecek.

Şampiyonaya sayılı saatler kala ülke takımları da antrenmanlarına hız verdi. Yarışmanın yapılacağı Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda antrenman yapan itfaiyeciler, kondisyon çalıştı, yangın söndürme hortumlarıyla egzersiz yaptı. Antalya İtfaiyesi'ne bağlı ekipler ise sahanın çevresini temizleyerek, yangın hortumlarıyla koşu yolunu yıkayıp yarınki starta hazırladı.

'Dünyanın En Güçlü Kahramanları Antalya'da Yarışıyor' sloganıyla düzenlenen şampiyonayı, 10 ülkenin itfaiyecileri de gözlemci sıfatıyla izleyecek.