İstanbul'da UKOME, trafiği rahatlatmak için 2010 yılında aldığı kararla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların sabah 07.00- 10.00 ile akşam 16.00-20.00 saatleri arasında geçişini yasakladı. Bu saatlerde sadece balık, et ve diğer gıda maddelerini taşıyan kamyonların geçişine izin veriliyor. Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, çabuk bozulduğu için sebze ve meyve taşıyan kamyonlara da izin verilmesini istedi. Yaklaşık 1.5 yıldır yürürlükte olan uygulama nedeniyle işlerini yapamadıklarını ileri süren şoförler, Alanya Şoförler Odası önünde toplanarak kararı protesto etti.

Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, geçen hafta Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (AESOB) Alanya, Gazipaşa, Finike, Kumluca, Serik ve Elmalı'dan gelen kooperatif temsilcilerinin katılımıyla yaptıkları toplantıda, protesto kararı alındığını hatırlattı.

Uygulama nedeniyle işlerini yapamaz hale geldiklerini belirten Uyar, İstanbul UKOME'nin bu kararı iptal etmemesi halinde gelecek hafta kontak kapatma eylemi yapacaklarını söyledi. Köprüden geçmek isteyen şoförlere 1 yılı aşkın süredir sürekli ceza yazıldığını belirten Uyar, 34 üyenin ise ceza puanının dolduğunu belirtti. Uyar, "İşimizi yapamaz hale geldik. Bu konu çözülmezse bir hafta sonra yurt genelinde kontak kapatacağız" dedi.

Kamyon şoförü 50 yaşındaki Fevzi Yılmaz ise "İstanbul'a sürekli sebze taşıyorum. En büyük sorunumuz 16.00- 22.00 arasında köprüden geçiş yasağı. Polis her seferinde çeviriyor ve ceza yazıyor. Vergi veriyoruz ama devlet bizi bu kadar sıkarsa, yasa dışı yollara yöneleceğiz. Ancak bunu istemiyoruz" diye konuştu.

Diğer bir kamyon şoförü 62 yaşındaki Mustafa Yılmaz da son 1 yıldır İstanbul'da çektiği eziyeti, 37 yıllık meslek hayatında çekmediğini söyledi.