PKK'nın kış üslenmesine yönelik olarak düzenlenen ve Diyarbakır'dan kalkan 8 savaş uçağının katıldığı hava harekatında 20 ayrı hedefin vurulduğu belirtildi.

Dün gece Diyarbakır'da bulunan 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nden kalkan Pars ve Atmaca Filolarına bağlı uçakların düzenlediği hava operasyonu ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre operasyona yerel kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda ani olarak karar verildi. Alınan istihbaratta PKK'lıların kış üslenmesi için sınırdan Irak'ın kuzeyine geçtikleri öğrenildi. Operasyon öncesi istihbaratın alındığı bölgeye insansız hava araçları gönderilerek koordinat tespitleri yapıldı. İHA'lardan gelen görüntülerin harekat merkezinde değerlendirilmesi sonucunda operasyona karar verildi. Gece yarısından sonra Atmaca ve Pars filolarına bağlı 8 uçak hava harekatı için mühimmatlı bir şekilde kalkış yaptı. 

Türk savaş jetleri önce sınır hattı üzerinden geçerek teröristlerin geçiş noktalarını bombaladı. Daha sonra ise filoya bağlı uçaklar üç ayrı kola ayrılarak eş zamanlı olarak Hakurk, Zap ve Kandil Dağı'nda belirlenen hedefleri bombaladı. Operasyonda özellikle örgütün yönetim merkezi olarak bilinen Kandil'deki kamplarının öncelikli hedef olarak vurulduğu belirtildi.

Askeri kaynaklar yaklaşık 2 saat süren operasyonda 10 ayrı bölgede tespit edilen 20 ayrı hedefin başarılı bir şekilde vurulduğunu belirtti.



FB(GG/COŞ)