Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Konya'daki programında esnafları ziyaret etti. Şehrin en işlek caddesi olan Zafer Meydanı’nda işyerlerine ziyarette bulunup, Kurban Bayramları’nı kutladı. Bakan Kılıç, caddede yürüyenlerle de sohbet etti. Sohbet sırasındaki diyaloglarda dikkat çekti. Yaşlı bir kadının 'Hoş geldin guzum' diye yanına yaklaşarak sorunun dile getirmesi üzerine Bakan Kılıç, 'Sarıl bir guzuna diyerek' yaşlı kadını kucakladı. Sohbet ederken yaşlı kadının kameraların çektiğini söylemesi üzerine Bakan Kılıç, "Alsın alsın, meşhur olursun. Reklamlara çıkarsın belki" dedi.

Yaşlı kadının 'İşimiz düşerse yaparsın' diye konuşması üzerine Bakan Kılıç, "Yapmam mı teyzem ya. Sen kuzum dedin ben yapmam mı?" diye cevap verdi. Yaşlı kadının 'Seni nerede bulacağım?' şeklindeki sorusu üzerine özel kalemini çağıran Bakan Kılıç, kadına "Sorununu kenarda özel olarak alacak. Kameralar var burada" dedi. Yaşlı kadının 'Öyle yapıyorlar, ama sonra bakmıyorlar' diye çıkışması üzerine Bakan Kılıç, "Ben öylelerden değilim." diye cevap verdi.

Bir pastanenin önünde oturan üniversite öğrencisiyle de sohbet eden ve boş zamanlarını ders çalışarak değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Bakan Kılıç, "Boşa zaman geçirmiyoruz. Çok okuyoruz artı değer üretiyoruz. En az bir yabancı dili ana dili gibi konuşmak ders kitapları dışında kaynaklara da vakıf olmak. Ondan sonra KPSS’de puan alamadım. Açıkta kaldım, devlet memuru olamadım işsiz geziyorum. İyi eğitim alan zamanını iyi değerlendiren işsiz kalmaz. Sokakta kalmaz. Ona göre. Çayları içtikten sonra ders çalışmaya gidin çabuk. Dönerken görmeyim sizi" diyerek espri yaptı.

Yolda sohbet eden bir vatandaşın tespihini hediye etmek istemesi üzerine Bakan Kılıç, "Ben tespih çekmem. Tespihini almayayım, senin fiyakanı bozmayalım" dedi. Tespihi hediye etmek isteyen kişide 'O zaman beni al' demesi gülüşmelere neden oldu. Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet daha sonra Meram Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Süleyman Ballan Spor tesislerinin açılışını gerçekleştirdi.

 

MKY (İA/RT)