Törene AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, kuvvet komutanları, kabine üyeleri, hayatını kaybeden askerlerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından kazada yaşamını yitiren askerler için helallik alındı.

Kılıçdaroğlu: ‘Partimin bütün adaylarına desteğim tamdır’ Kılıçdaroğlu: ‘Partimin bütün adaylarına desteğim tamdır’

Cenaze namazının ardından konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Korgeneral Osman Erbaş komutanımız tevazuyla ve duruşuyla çok çok farklı mütevazi bir insandı. Ordumuza ve milletimize sabırlar diliyorum." dedi.

Ayrıca Erdoğan, "Biz bir şeye inanıyoruz. 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz' ayeti. Şimdi biz diri olan bu şehitlerimizle inşallah sevgili habibinin sancağı altında da bir oluruz. Temennimiz budur. Tabi tüm ailelere, ordumuza, milletimize sabırlar diliyorum. Hepimiz için mukadder olan bir gerçek var. Şehadet bunların en yücesi. Rabbim bizlere de bu makamı inşallah nasip eder. Bunu bizlere mükafat olarak bizlere lutfederse temenni ederim ki eder. Ben de tüm kardeşlerimden bir Fatiha okumalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.

8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve on asker, düzenlenen törenle, toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.