Hakkari'nin Kırıkdağ köyünde yaşayan Berk ailesi ile Uçar aileleri arasında 51 yıl önce arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kan davasında her iki aileden 3 kişi yaşamını yitirdi. Bu yüzden Uçar ailesine mensup bazı kişiler de İran'ın Urumiye kentine göç etti. Hakkari Tedaş eski İl Müdürü İsmail Özdemir girişimleri ve Kırıkdağ Köyü'nün ileri gelenlerinden Mehmet Adıyaman'ın da çabalarıyla bugün bir araya getirilen kan davalı Berk ve Uçar aileleri fertleri birbirleriyle tokalaşarak 51 yıllık husumede son verdi.

Kan davası yüzünden 51 yıl önce İran'a göç eden ve bu yüzden İran vatandaşı olan Uçan ailesinin büyüğü Mehemet Uçar ve yakınları, Tedaş eski İl Müdürü Özdemirin'in Hakkari merkezdeki evinde bir araya geldi. Burada verilen öğle yemeğinin ardından Jirki aşiretine mensup Kırıkdağ Köyü ileri gelenlerinden Mehmet Adıyaman ile birlikte kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulanan Çanaklı köyü gidildi. Araç konvoyu eşliğinde köye giden Uçar ailesi, husumetin diğer tarafı olan Berk ailesinin fertleriyle tek tek tokalaşıp barıştılar.

Kan davasının sona erdirilmesini sağlayanlardan köyün ileri gelenlerinden Mehmet Adıyaman Kürtçe yaptığı açıklamada, Jirki aşiretine mensup iki aile arasında 51 yıl önce yaşanan kan davasına son vermek için bir araya geldiklerini söyledi. Adıyaman, "Akrabalarımız olan Berk ailesi ile Uçar aileleri arasındaki kan davasında 3 kişi hayatını kaybetmişti. Bu kan davası yüzünden Uçar ailesi İran'ın Urumiye kentine göç etti ve İran vatandaşı oldu. 51 yıldır süren bu kan davasına son vermek için bugün bir araya geldik ve her iki aileyi barıştırdık. Burada katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Barışın sağlanmasında büyük emeği geçen Tedaş eski il Müdürü Özdemir ise, yaşanan kan davası yüzünden Uçar ailesinden 150 nüfusun İran'a yerleştiğini ve İran vatandaşı olduğunu anlattı. Özdemir, bu iki ailenin barışması için ailelerin talepleri doğrultusunda çaba sarfettiklerini ve her iki ailenin de barıştığını dile getirdi.

Kan davası yüzünden İran'a göç eden ve İran vatandaşı olan Uçar ailesi büyüklerinden Mehmet Uçar ile Berk ailesiden Hurşit Berk, birbirleriyle tokalaşarak, bir daha bu tür kan davalarının olmaması dileğinde bulundu.