Ayşe- Ali Tülek çiftinin, tek çocukları Görkem, engelli olarak dünya geldi. Bacakları olmayan, sol kolu dirseğe, sağ kolu da bileğe kadar olan Görkem’in doğum sonrası kalbinde delik ve böbreklerinde büyüme belirlendi. Bir dizi tedavi ve ameliyatın ardından sağlığına kavuşup, yaşama tutunan Görkem, 6 yaşına geldi. Ancak Görkem, el ve bacakları olmadığı için yaşıtları gibi parklarda koşup, oynayamıyor. Sokakta top oynayan yaşıtlarını balkondan izleyen Görkem, anne ve babasına sürekli olarak, “Benim el ve bacaklarm niye yok” diye soruyor. Evde kendisi için alınan bilgisiyar ve oyuncaklarla vakit geçiren Görkem, önümüzdeki yıl okul eğitimini de evde alacak. Hiçbir işini kendi başına halledemeyen Görkem’in ileriye yönelik sıkıntılarının gidermek için ailesi haftada iki gün rehabilitasyon merkezine götürüyor. Buradaki eğitmenleri, çok istekli buldukları küçük Görkem’e protez bacakla denge eğitimi veriyor.

Yaşıtları gibi oynabilmek isteyen Görkem, Başbakan'a seslenerek, protez bacak iştemişti. Görkem'in hayatını konu alan haberlerin gazete ve internet sitelerinde yer almasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kaymakamlık ve Belediye devreye girerek aile ile bağlantı kurdu. Bakanlık yetkilileri aileyi arayıp, protez bacak için İstanbul'dan birkaç firma ismi verip, görüşmelerini istedi. Ancak, bakanlıktan bir daha kendilerini kimsenin aramaması ve maddi durumlarının da yeterli olmaması nedeniyle Tülek çifti, İstanbul'a da giDEMEDİ.

KAYMAKAMLIK YOL PARASI VERECEK

Bunun üzerine Kaymakamlık, Sosyal Hizmetler Komisyonu'nun ağustos ayı toplantısında bu konuyu görüşüp, aileye, kendilerine başvurmaları halinde İstanbul'a gidebilmeleri için yol yardımında bulunma kararı aldı. Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Bakanlık ile irtibat halinde olduklarını belirterek, gelecek cevaba göre hareket edeceklerini söyledi.

Bu arada İzmir'den bir firma MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı arayıp, Görkem'e ne tür protez yapılabileceği konusunda görüşmek istedi. Başkan Alıcık, firma yetkililerini Nazilli'ye davet edip, öngörüşme yaptı. Başkan Alıcık'ın makam odasındaki görüşmeye, küçük Görkem ve Babası Ali Tülek de katıldı. Başkan Alıcık, görüşmede Görkem'i makamına oturttu. Firma yetkilileri, ölçüleri alıp, Görkem'e en uygun bacak protezin Alman modeli olduğunu belirtti. Potezin yaklaşık maliyeti 70 bin TL olarak berilendi.

GEREKİRSE YARDIM KAMPANYASI DÜZENLERİZ

Bakanlığın aileyi İstanbul'daki bazı firmalarla görüşmesi için yönlendirdiğini hatırlatan Başkanı Alıcık, “Devlet bu konuda gerekeni yapacaktır. Aksi bir durum halinde tüm imkanlarımızı seferber edip, Görkem'i proteze kavuşturacağız. Gerekirse hayırsever işadamlarımızı seferber edip, yardım kampanyası düzenleyerek, bu işi çözeceğiz” dedi.



MK(İÖ/AAA)