Berkin Elvan geçirdiği beyin kanamasının ardından 9 aydır Okmeydanı Araştırma Hastanesi’nde uyutuluyordu.

7 Mart’ta ailesi Berkin Elvan’ın kalbinin 15 dakikalığına durduğunu ve müdahalenin ardından yeniden çalıştırıldığını duyurmuştu.

9 Mart’ta ise aile adına açıklama yapan avukat Evrim Deniz Karatana, Berkin Elvan’ın akciğerinde hava deliği oluştuğunu, beyin fonksiyonlarının çalışmasının zorlaştığını ve iç organlarında hasar oluştuğunu söylemişti. Berkin, bu süreçte 45 kilodan 16 kiloya düşmüştü.

Ölüm haberinin duyulması ardından çok sayıda kişi hastane önünde toplandı. Okmeydanı Hastanesi'nin önünde, Berkin'in vefatının açıklanmasının ardından polisle, hastane önünde bekleyenler arasında arbede yaşandı. Polisin yine biber gazı kullandığı gözlendi.

Okmeydanı Hastanesi'ni giden CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da, yaşanan olaylara tanık oldu. Onur, yayımladığı tweet'te, "Çevik kuvvet ile hastaneden ayırırılıp adli tıpa gitmeye hazırlanan kitle arasında bir karmaşa gördük ve yoğun gaz atıldı.(...) hastaneye kadar girdi gaz. Hala sürüyor. Okmeydanında atılan gaz fişeğinden yaralanan var." dedi.

Bu arada Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı Hastanesinden Adli Tıbba sevkedildi.

Berkin Elvan'ın ölüm haberinin duyulmasıyla sosyal medyada pek çok mesaj yer almaya başladı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'dan "Hayata tutunmak için uzun süre mücadele eden Berkin ELVAN'ı kaybettik. Allah'tan rahmet, muhterem ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim." mesajını gönderdi.

Berkin Elvan'ın da kaybıyla Gezi eyleminde yitirilen insanların sayısı 8'e çıktı.

Gezi eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve polis memuru Mustafa Sarı hayatını kaybetti.

Berkin Elvan'ın yaralanmasıyla ilgili soruşturmada ifade veren polisler "gaz tüfeği kullanmadıklarını" veya "kimin kullandığını hatırlamadıklarını" söyledi. Bir polis, “Nerede hangi tarihte görev aldığımı hatırlamıyorum” derken, bir TİM şefi, “Bizim gruptan kime gaz tüfeği verildiğini, zimmetle verilip verilmediğini bilmiyorum” şeklinde ifade verdi.

Daha önce de, ifadeleri alınmış olan yedi polisten bir kısmı, “Ben kullanmadım” demiş, bir kısmı ise Okmeydanı’nda olmadığını ileri sürmüştü.