Merkez Bağlar İlçesi'nin Körhat Mahallesi 73'üncü sokakta yalnız yaşayan ve akli dengesi yerinde olmayan Nuri Demir'e ait evden çevreye kötü kokular yayılması üzerine mahalle sakinleri belediyeye şikayette bulundu. Zabıta ekipleri ile birlikte evin bulunduğu sokağa gelen Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Yüksel Aslan Acer, zabıta ekipleri ve polisin bütün ikna çalışmalarına rağmen evin temizlenmesi konusunda Demir'in ikna edilememesi üzerine, 112 Acil Servis ambulansı çağrıldı. Sağlık ekiplerinin Demir'e sakinleştirici iğne vurmasının ardından eve giren zabıta ekipleri, gördükleri karşısında şaşırdı.

Evin her tarafında çöp bulunduğunu gören ekipler, büyük bir çabayla kısa sürede evi temizledi. Ekipler tarafından evden çıkarılan çöpler, sıkıştırma arabası ile traktörlere yüklenerek atıldı. Belediye temizlik ekiplerinin çöpleri boşaltmasıyla vatandaşlar rahat bir nefes alarak aldı. Çöp evin sahibi Demir ise hastaneye yatırılarak tedavisine başlandı.

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürü Lütfi Taylan, vatandaşlardan gelen şikayetleri zaman kaybetmeden değerlendirdiklerini söyledi. Bu kapsamda tek katlı olan bir evden yoğun çöp kokusu geldiği yönündeki şikayet üzerine Nuri Demir'in evini denetlediklerini anlatan Taylan, "Şikayetler üzerine akli dengesi yerinde olmayan Nuri Demir adlı vatandaşımız kendi evini çöplük haline getirdiği ekiplerimizce tespit edildi. Söz konusu evin tahliye işlemlerine başladık. Vatandaşımızın akli dengesi yerinde olmadığı için iki gündür onunla uğraşıyoruz. En son kendi ekiplerimiz, emniyet ekipleri ile birlikte 112 acil servis doktorların gelmesiyle sakinleştirilip hastaneye kaldırılan Demir'in ardından ekiplerimiz temizlik çalışmalarına başladı. Yaklaşık 4 kamyon çöp çıkarıldı" dedi.