Pamukova’da eşinden boşanan ve 1 yıl önce başka birisiyle nikahsız yaşamaya başlayan 9 aylık hamile Neslihan Çelik, eski eşi Osman S. tarafından evinin bahçesinde tabancayla vuruldu. Neslihan Çelik’e ilk müdahaleyi yapan 112 ekibi, hayati fonksiyonları duran kadının hamile olması nedeniyle, Pamukova’dan Adapazarı’na gelinceye kadar bebeği yaşatmak için kalp masajı ve oksijen verdi.

HERKES SEFERBER OLDU

Sakarya Kadın Doğum ve Bakımevi'ne getirilen ölü anne hemen ameliyata alınarak, bebeği sezaryenle kurtarıldı. Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan kız bebek dün gece fenalaştı. Bebek, hastaneye ilk geldiği gün müdahale eden ve gece boyunca yanından ayrılmayan yeni doğan uzmanı Doktor Taner Hafızoğlu ile birlikte bugün ambulansla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi'ne sevk edildi.

'YAŞAMASI MUCİZE'

Sakarya Kadın ve Doğum Çocuk Hastanesi Başhekim Vekili Uzman Dr. Semih Songür bebeğin yaşamasının mucize  olduğunu, tıp litaratüründe ölü bir annenin karnında bebeğin 10 dakikadan fazla yaşayamayacağını söyledi. Dr. Songür şöyle dedi:

"Ancak bu bebek ölü annesinin karnında 35 dakika gibi bir süre kalmıştır. Olay sonrası müdahale eden 112 ekibi anneye 35 dakika boyunca kalp masajı ve oksijen vererek bebeğin hayatta kalmasını sağladı. Hastanemize getirilen bebeğin anne karnında kalp atışları tespit edilince de hemen ameliyatla aldık. Ancak bebeğin böbrek ve solunum organlarında sıkıntılar var. Diyalize girmesi gerekiyordu. Bunun için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi bebeği kabul etti ve sevkini yaptık."

Kadın cinayetinin son kurbanı olan Neslihan Çelik ise, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nudaki otopsisi sonrasında Düzce’nin Gölkaya İlçesi'nde toprağa verilecek

Bu arada cinayet sonrasında kaçan Osman S.'nin aranmasına devem ediliyor.

ZT,AG(MB/COŞ)