Müceldili Konağı'nda verilen yemeğe Milletvekili Muhyettin Aksak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, HAS Parti İl Başkanı Teoman Kümbet ile partililer katıldı. Partilerin birleşmesinin mutluluk verdiğini anlatan Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç, aynı çatı altında daha iyi işler çıkaracaklarını söyledi.

Yıllarca aynı düşünceye mensup partilerin farklı partilerde iş yaptığını belirten Kılıç "Türkiye'de hakikaten önemli bir siyasi geleneğin temsilcisi olarak hepimiz bu millete nasıl hizmet ederiz, kalkınması için neler yaparız gibi düşüncelerle farklı siyasi çatılar altında çalışmalar yaptık. Farklı  partilerde çalışan gönül erleri olarak Allah'a şükürler olsun aynı çatı altında buluştuk. Evinize hoşgeldiz. Bizler AK ve HAS Parti olarak ayrı gayrı gözetmeden bir aile şeklinde yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.
HAS Parti İl Başkanlığı'ndan ayrılarak AK Parti'ye geçen Teoman Kümbet ise "Ciddi istişareler yapıldı bunların neticesinde HAS Parti kendini feshederek AK Parti'ye geçti. Bizler HAS Partililer olarak devamlı muhalefet yapmaya gayret ettik. Bu noktada da 2002 yılından beri hükümetin doğru işlerinin hepsini desteklemeye çalıştık. Memleketimize hizmet amacıyla Allaha şükürler olsun yine kardeşlerimizle birlikte iktidar partisinde olacağız" dedi.


NÖ(KS/AK)