Merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi Fidanlı Sokak’ta geçen ocak ayında meydana gelen olayda, çocukluk arkadaşı olan Sevgi Günaydın’la 6 aydır dedikodu yüzünden konuşmayan Neşe Aydın, yanına kızı 4 yaşındaki Ezel’i de alarak Günaydın’ın evine gitti. Kendisine cep telefonundan tehdit mesajları attığını iddia ettiği Aydın ile evinde tartışmaya başlayan Günaydın bir ara mutfaktaki ekmek bıçağını alarak şalvarına sakladı. Tekrar arkadaşının bulunduğu odaya giden Sevgi Günaydın, Neşe Aydın’ın annesine küfretmesi üzerine sinirlenerek şalvarında sakladığı bıçakla arkadaşını beş yerinden bıçakladı. Günaydın’ın yakınlarının araya girmesiyle ölümden dönen Aydın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yakalanan Sevgi Günaydın ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Haksız tahrik altında kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 12 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Sevgi Günaydın’ın yargılanmasına başlandı.

'ÇOK PİŞMANIM'

İlk kez hakim karşısına çıkan Günaydın olayı şöyle anlattı:

"Neşe Aydın ortak arkadaşımız olan Aslı’yla görüşmemi istemiyordu. Bana, 'Seni öldürürüm' diyerek tehdit mesajları göndermeye başladı. Sürekli arayıp bana küfrediyordu. Olaydan hemen önce bir bayan arkadaşıyla evime gelerek beni tehdit etti. Ertesi gün telefonum kapalı olduğu için bana ulaşamayınca Aslı’nın evine gidip onu da tehdit etmiş. Olay gününün akşamı bana sabaha kadar küfür ve tehdit mesajları attı. Annem sabah işten gelmişti. Ona olayı anlattım. Annem de Neşe’yi arayarak durumu sordu. Kısa bir zaman sonra Neşe bize geldi. Beni tehdit etmeye başlayınca korkup mutfaktan aldığım bıçağı şalvarıma sakladım ve tekrar yanına geldim. Anneme küfür etmeye başlayınca da sinirlenerek bıçakladım. Çok pişmanım."

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Sevgi Günaydın’ın annesi Nafiye Günaydın ise Neşe Aydın’ın kızını daha önce de rahatsız ettiğini söyleyerek, "Olaydan önce annesiyle de görüşmüştüm. Annesi bana kızının psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu söyledi. Olay günü sabah işten gelmiştim. Kızım bana sürekli rahatsız edildiğini söyleyince Neşe’yi telefonla aradım. Telefona eşi çıktı. İkisi birden 'Kapıyı aç geliyoruz. Kızını öldüreceğiz' dediler. Sonra da eve geldi. Odaya geçti ve kızımla kavga etmeye başladı. Ben ikisini ayırmak istedim. O sırada oğlum Fırat da sesimi duyarak yanımıza gelmiş. Ben sadece kızımın elindeki bıçağı gördüm. Ama Neşe’nin nasıl bıçaklandığına şahit olmadım" dedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya katılmayan Neşe Aydın’ın zorla getirilmesine karar verirken, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma Neşe Aydın’ın dinlenmesi için ertelendi.



SB(FK/CK)