Afyonkarahisar'da 500'üncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı'ndaki mühimmat deposunda 5 Eylül'de meydana gelen patlamada şehit düşen 25 askerden Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in cenazesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) törenin ardından Türk Hava Kuvvetleri'nin tahsis ettiği helikopterle Yenişarbademli'ye getirildi.

Şehidin cenazesi, çok sayıda aracın katıldığı konvoyla Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına getirildi. Şehidin annesi Güldane Eriç, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı. Helallik alındıktan sonra Şehit Onbaşı Eriç'in cenazesi, Yenişarbademli Hükümet Konağı'na getirildi.

Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın dua okumasının ardından şehidin cenazesi, cenaze aracıyla Meydan Camii'ne getirildi. Bayraklarla donatılan sokaklardan geçerek camiye ulaşan cenaze aracının arkasından yürüyen yaklaşık 2 bin kişi, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' diye slogan atarak terörü lanetledi.

Cenaze törenine, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Isparta milletvekilleri AK Partili Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, CHP'li Ali Haydar Öner, MHP'li Süleyman Nevzat Korkmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, belediye başkanları, şehidin annesi Güldane, babası Selahattin, ağabeyi Serkan Eriç ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

DEDESİ DE ÇANAKKALE'DE ŞEHİT DÜŞTÜ

Şehidin biyografisinin okunmasının ardından konuşan Vali Memduh Oğuz yaptığı konuşmada, "Şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in adını aldığı dedesi de Çanakkale Savaşı'nda şehit düştü. Ondan dünyaya gelen 5 çocuktan birinin oğlu olan Hüseyin'i de bugün aynı mertebeye uğurluyoruz. Ne garip tesadüftür ki şehidimizin ağabeyinin 2 gün önce bir oğlu dünyaya geldi ve ona da aynı isim verildi. Bu ülke çok değerli bir ülke. Böyle olduğu sürece ne düşmanımız, ne de şehitlerimiz bitecek. Bize yakışan acımızı kalbimize gömmektir, metanetli davranmaktır" diye konuştu.

İkindi namazının ardından İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı cenaze namazını kıldırdı. Daha sonra şehit Eriç'in cenazesi, top arabasına konularak askeri bando eşliğinde bir süre taşındı. Ardından tekbirler eşliğinde omuzlara alınan şehidin cenazesi, Yenişarbademli Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.