Öte yandan Leyla Ertuğrul'un cinayetten önce eşi ve öldürdüğü oğlu ile geliniyle  akşam yemeği yediği belirlendi.

CİNAYETTEN ÖNCE BİRLİKTE YEMEK YEMİŞLER

Cinayetten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alınan Leyla Ertuğrul, eşi Adnan Ertuğrul ve büyük oğlu Uğur Ertuğrul'un  sorguları tamamlandı. Soruşturma sırasında olay günü Leyla Ertuğrul'un eşi Adnan Ertuğrul ile birlikte bankaları dolaşarak kredi aradıkları daha sonra eve dönerek, telefonla gelinlerini yemeğe çağırdıkları öğrenildi. Birlikte yemek yedikten sonra Adnan Ertuğrul'un  bir şey almak için markete gittiği sırada cinayet olayının meydana geldiği belirlendi.

“BİZİM EVE GELME KARINI ÖLDÜRDÜM”

Cinayeti işledikten sonra olay sırasında evde bulunan 1,5 yaşındaki torununu alt komşuya bırakan ve oğlu Uğur'u arayan Leyla Ertuğrul'un  “Bizim eve gelme. Senin karını öldürdüm. Zaten bizi batırmıştı” diyerek telefonu kapattığı belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde Leyla Ertuğrul, polise ifade vermeyerek susma hakkını kullandı.


Bu sırada olayla ilgili bildiklerini antarak polise ifade veren Adnan Ertuğrul, “Son 5 yıldır maddi sıkıntı çekiyorduk. Elimizdeki parayı emekli olmak için sigorta pirim borçlarına yatırmıştık. Kalan paramızla da bir akrabamıza ait evi yaptırıp, yaptığımız masrafı kiradan düşerek oturuyorduk. Bu sırada büyük oğlum bir tamirci dükkanı açmıştı. Ancak işleri kötü gidince borcumuz daha da arttı. Olay günü eşimle birlikte bankalardan borçlarımızı kapatmak için kredi çekmeye çalıştık. 4-5 banka dolaştık. Ancak kredi bulamayınca eve döndük. Eve dönerken Leyla bana gelinimizle ilgili ‘Bu kız bizi bitirdi. Şimdi bizi bırakıp Çanakkale’ye ailesinin yanına gidecek‘ diyordu“ dedi.

Poliste işlemleri tamamlanan Leyla Ertuğrul, olayla ilgili bilgilerine başvurulmak üzere gözaltına alınan eşi Bahattin Ertuğrul  ve büyük oğlu Uğur Ertuğrul  ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü'nden adliyeye sevk edildiler.

(BB)