Türkiye'de ikinci çift kol nakli yapılan 34 yaşındaki Atilla Kavdır'ın taburcu olmasına ilişkin Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi B Blok'ta basın toplantısı düzenlendi. AÜ Plastik Rekonstürüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, AÜ Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ameliyatı yapan ekip üyelerinin katıldığı toplantıya Atilla Kavdır, kendisi için özel olarak hazırlanan tekerlekli sandalye ile geldi. Atilla Kavdır'ın eşi Ayşe Kavdır, annesi Ayşe Kavdır ve babası İbrahim Kavdır da toplantıda yer aldı.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Ömer Özkan, "21 Ocak tarihi itibariyle çift kol ve bacak nakli yaptığımız Atilla Kavdır'ı bugün şifa ile taburcu ediyoruz. Atilla Kavdır'a çift kol ve bacak nakli yapmıştık. Bacağı almak zorunda kaldık. 3 hafta yoğun bakımda izledik. Takip eden süreçte tüm problemleri normale döndü. Son 2 haftadır fizik tedavi veriyoruz" dedi.

ÖZEL TEKERLEKLİ SANDALYE YAPILDI

Atilla Kavdır'ın bundan sonra haftada iki kez kontrole geleceğini anlatan Prof. Dr. Ömer Özkan, kollarını kullanmaya başlayacağı sürece kadar da özel olarak tekerlekli sandalye tasarladıklarını aktardı. Yaptıkları işin bir ekip çalışması olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkan, birkaç aylık süreçte Kavdır ile haftada en az iki kez görüşeceklerini belirtti.

'MUTLU ŞEKİLDE TABURCU EDİYORUZ'

AÜ Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç Dr. Ayhan Dinçkan ise "69 gün sonra Atilla'yı onun olduğu kadar biz de mutlu şekilde taburcu ediyoruz. Bundan sonraki hayatında Atilla'ya başarılar diliyoruz. Atilla haftada iki kez hastaneye gelecek. Sıkı bir takiple akşamlarını evinde geçirecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

'AKŞAM ÇOCUKLARLA BULUŞACAĞIM'

Taburcu olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Atilla Kavdır da, "Bana organ bağışında bulunan aileye, kan bağışında bulunanlara, hocama çok teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren evimde olacağım için çok mutluyum. Çocuklarımla bu akşam evimde buluşacağım" dedi.



EA(SU/CK)