Merkez Sarıçam İlçesi'ne bağlı Mustafalar Köyü Sarıçam Piknik Alanı'nda Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu'nca organize edilen etkinliğe katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk milletinin kültürel değerleri, geleneklerini asırlardır yaşatarak var olduğunu vurguladı. Yaklaşık 10 bin kişinin bir araya geldiği şölende büyük ilgi gören Cemil Çiçek, "Bir toplumun kültürü, geleneği, sazı ve sözü olmazsa ona 'millet' denilemez. Biz stadyumda maç seyreden seyirciler değiliz. Biz bir milletiz. Hem de çok büyük bir milletiz" diye konuştu.

Türk milleti olarak güçlü olma zorunluluğu olduğunun altına çizen Çiçek, şunları söyledi:

"Bu coğrafyada zayıf düşmeye yer yok. Kim zayıf düşerse üstüne basıp geçerler. Kuvvetli olma mecburiyetindeyiz. Biz gelmeden önce burada başka kavim ve toplumlar vardı. Onlar gitti, biz kaldık. Peki nasıl kaldık? Bir ve beraber olarak bugünlere geldik. Kültür, geleneklerimizi yaşatarak ayakta kaldık. Eğer geleceği sağlam kılmak istiyorsak, geçmişimizi hatırlayıp, ders çıkartmaya mecburuz. Birbirimize söyleyecek sözümüz olabilir. Herkes bilsin ki, burası bizim ebedi yurdumuz ve inşallah kıyamete kadar alnımız açık, başımız dik, burada millet olarak var olduk, var olacağız."

Türkiye'nin yer aldığı coğrafyada geçmişten bu yana karışıklıklar yaşandığını, fitneye müsait olduğunu, bu nedenle her bireyin dikkatli davranması gerektiğini vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti:

"Geçmişte dirliğimizin, birliğimizin bozulması için uğraşan, aramıza nifak tohumları serpmek isteyenler oldu. Son günlerde televizyon ekranlarındaki tartışmaları görüyor musunuz? Aramıza kimlerin nasıl nifak soktuklarını görüyor musunuz? Üniversite okusun diye gönderdiğimiz çocukların kimisi Maocu, kimisi Leninci olmuş. Kimi Çin'den yana, kimisi Rusya'dan yana. Hani Türk'ten, Türk milletinden yana olanlar? Hani Türkiye'den yana olanlar? Bizim neyimiz eksik? Biz tarihin en eski milletlerinden biriyiz. En muhteşem kültür ve medeniyete sahibiz. Peki ne oldu sonra? Bize kalemle gitmemiz gereken yerlerde elimize silah tutuşturdular. Sonra da 'Şu şucudur, bu bucudur' diye çocuklarımızı kullandılar. Birbirimize silah çektik, birbirimizin gırtlağına sarıldık. Bu milletin bir neslini heba ettik. Ancak bizi birbirimize düşürenler sonradan ortadan kayboldu."

'TÜRKİYE TÜRKMEN BEYİ' İLAN EDİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce de desteklenen şölende Cemil Çiçek, 'Türkiye Türkmen Beyi', Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise 'Adana Türkmen Beyi', Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz ise 'Şölen Ağası' ilan edildi. Çiçek ve diğer yöneticiler beyliği simgeleyen yöresel kıyafetler giydi.

Şölende Aydın'dan gelen efeler gösteri sunarken halk ozanları da saz ve sözleriyle davetlileri selamlayarak övgülerde bulundu.  Şölene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu ile birlikte AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Şükrü Erdinç ve Necati Çetinkaya, AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk de eşlik etti. Şölen, çeşitli kutlamalarla gün boyu devam etti.