CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, İzmir’deki programları kapsamında görevini yaparken öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen öğretmen Sevilay Durukan’ın okulu Nazire Merzeci İlköğretim Okulu’nu da ziyaret etti. Okul yöneticileri, partililer ve Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün katıldığı ziyarette konuşan Adnan Keskin, Sevilay öğretmenin ailesine ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı dileyerek başladığı konuşmasında yaşanan olayın eğitim sisteminde yaşanan aksaklıkların yansıması olduğunu söyledi. Atanamayan öğretmenler sorununun hala sürdüğüne ve kadrolu öğretmenlerin de ekonomik sıkıntılarla boğuştuğuna değinen Keskin, “Maalesef gençlerimizi gerekli donanımla yetiştiremiyoruz. Bu eksikliğin bir olumsuzluğunu bu okulda yaşadık. Genç yaşta Sevilay öğretmen, öğrencisi tarafından bıçaklanarak yaşamını yitirdi” dedi.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de “Sevilay öğretmenimiz maalesef hem bir öğretmen olarak emek verdiği, yetiştirdiği, eğittiği, aydınlatmaya çabaladığı o görev bilincinin içinde bir şiddetle karşı karşıya kaldı. Bu şiddet onun canına kıyılması sonucunu getirdi. Kendisini rahmetle anıyoruz, ailesine sabır diliyoruz” diye konuştu.

“ŞEHİT SAYILSIN“ TALEBİ

Öte yandan toplantıda bulunan Türk Eğitim Sen 3 nolu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, Sevilay öğretmenin kutsal bir görevi yerine getirirken öldürüldüğünü, Valiliğin şehit statüsünde sayılıp sayılmayacağını ilgili makamlara sorduğunu ancak olumsuz yanıt alındığını hatırlattı. Bu konuda ve Sevilay öğretmenin adının Karabağlar’da bir okula verilmesi için imza kampanyası başlattıklarını söyleyen Sarısayın, Adnan Keskin’den de konuyla ilgilenmesini istedi.

Adnan Keskin ise “Sevilay öğretmenin şehit statüsünde sayılması Valilik ve Bakanlık iradesinde. İnşallah Milli Eğitim Bakanlığı o duyarlılığı gösterir” dedi.



DHA(İÖ/AAA)