BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Adil Kurt, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Merkez İlçe Başkanı Yavuz Aksaç, iftar saatinden sonra kalabalıklaşan sokaklarda Hakkarililer'le sohbet edip, sorunlarını dinledi. Geylani, BDP’lilerin her zaman halk ile birlikte olduklarını anlattı. Geylani, çatışmaların durması, barış için müzakerelerin yeniden başlaması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"Bütün İslam Alemi'nin çok değer verdiği kutsal Ramazan ayında halk ile buluşmak için buradayız. Bu mübarek günlerde her ne kadar o sinyaller yoksa bile bundan sonra yeniden bir barışın tesisine, yeniden bir müzakere sürecinin başlamasına ve 30 yılı aşkın devam eden şiddet ve çatışma sürecinin son bulması için bir bayramı temenni ediyoruz. Bireysel mücadelenin pozitif sonuç yaratacağına inanmıyoruz. Bireysel mücadele ne kadar kitleselleşirse o kadar halklaşır."

BDP Hakkari milletvekili Adil Kurt ise,  Grup Başkanvekilliği görevine Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın yerine Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in demokratik bir görev değişimi ile  geldiğini söyledi. Kurt, "Hasip Kaplan bugüne kadar parlamento ve partimiz içerisinde en çalışkan ve sevilen arkadaşlarımızdan bir tanesidir. Bizler görevden ziyade, Kürt halkını etkin savunmayı düşünürüz" dedi.

Yaptıkları siyasetin diğer partilere örnek olduğunu belirten Milletvekili Kurt, halkla iç içe olmaya devam edecekleri ifade etti. Kurt, "Bu halkın içinden hiç çıkmadık. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in gece herkes yatarken koruma ordusuyla gezdiği sokaklarda bizler yalnız dolaşıp çay içiyoruz. Bu halk her şeyi görüyor. Zamanı geldiğinde bu halkın önünde dayak yememiz gerekiyorsa dayağı yiyiyoruz, ıslanmamız gerekiyorsa ıslanıyoruz. Terlemek gerekiyorsa terliyoruz. Ama şunu da görüyoruz. Halkımızın gönül kapısı her geçen gün bizlere daha fazla açılıyor. Bu durumdan da son derece memnunuz" dedi.



BD(OB/İD)