Hastane girişindeki merdivenlere oturan sağlık çalışanları 'Emeğini ve bilgisini fedakarca sunan Dr. Ersin Arslan'ın bıçaklanarak öldürülmesi kimin suçu?', 'Hekimler tükendi artık yeter', 'Hedef tahtası olmak istemiyoruz' yazılı pankartlar açtı. Türk Tabipler Birliği'nin kararı gereği bu eylemi yaptıklarını açıklayan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Şahin Cılız, "Mayıs ayı boyunca her salı günü meslektaşımız Ersin Arslan'ın bıçaklandığı gün ve saat olan 12.45'te kamu ve özel bütün sağlık kurumlarında 15 dakika süresince oturma eylemi yapacağız" dedi. Cılız, haftaya Balıkesir Devlet Hastanesi'nde oturma eylemi yapacaklarını açıkladı.

BİR TEŞEKÜR, BİR KINAMA

Dr. Ersin Arslan'ın çalıştığı hastaneye adının verilmesini de memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Cılız, "Meslektaşımızın çalıştığı hastanenin adı Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi olarak değiştirildi. Başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ olmak üzere kararı verip uygulayanlara teşekkür ederiz" dedi. Cılız, BDP milletvekili Özdal Üçer'in Van'da doktor Oğuz Eroğlu'nu görevi başında tekme tokat dövmesini de bir kez daha kınadı.

Bu cinayetle ve sağlık çalışanlarıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Cılız, "Ya kaybettiğimiz meslektaşımızın acısını taşıyarak -bir başka cinayete kadar- süreci küllendireceğiz ya da hiç istenmeyen bu olayın benzerlerinin yaşanmaması için hep birlikte gerekenleri yapacağız" diye konuştu.

Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli göğüs cerrahi uzmanı Dr. Ersin Aslan (30), geçen 17 Nisan’da, hasta yakını M.G. (17), tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Sağlık Bakanlığı, olayın ardından Aslan’ın adı hastaneye vermişti.



HD,CY(AÖ/SS)