Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çorum'da Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikası bulunan firma sahipleri ve temsilcileriyle bir araya geldi. Buradaki toplantıda Çorum’da savunma sanayinin oluşturulmasıyla ilgili sunum yapılarak kentin potansiyeli hakkında Bakan Yılmaz’a bilgi verildi.

Toplantının ardından Çorum Valisi Sabri Başköy’ü makamında ziyaret eden Bakan İsmet Yılmaz, daha sonra Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti. Ardından AK Parti İl Başkanlığına giderek partililerle bir araya gelen Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "Biz diyoruz ki bu ülkede Hakkari’den Edirne’ye kadar 75 milyonun hepsini kardeş bildik. Ne dinsel amaçlı bir politika güdüyoruz, ne ırksal amaçlı bir politika güdüyoruz, ne etnik amaçlı bir politika güdüyoruz, bizim siyasetimizin temelinde hizmet var. 75 milyon neye inanırsa inansın hangi dili konuşursa konuşsun bizim için hiçbir önemi yok. Biz onu hizmete layık olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Türkiye’nin bugününün dünden daha iyi olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, "Kendi tüfeğimizi yapabilir hale geldik. Her türlü zırhlı aracımızı yapabilir haldeyiz. Bunun dışında bir tane savaş uçağımız kalıyor. Savaş uçağının da tasarım projesine başlandı. İnşallah belirli bir süreç içerisinde o da tamamlanacak diyoruz. Bu millet bir olsun birlik olsun. Bir olursa birlik olursa aşamayacağı hiçbir engel yok diye düşünüyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Bakan Yılmaz’a el işlemesi ibrik hediye ederken, Bakan Yılmaz’da il başkanına seramik tabak hediye etti.