Bunun için yeni yaklaşımlara, yöntemlere ve değişime açık olmak gerektiğinin altını çizen Bakan Dinçer, “Fatih projesini tüm okullarımızda yaygınlaştırmayı başardığımızda Türkiye’nin en ücra köşesindeki bir çocuğun,eğitim ve öğretim için sahip olduğu imkanlar ülkenin en merkezindeki en çok itibar gören kaliteli olduğu düşünülen okuldaki çocukla aralarındaki fark oldukça kısalmış olacak. Temel hedefimiz ülkemizin sahip olduğu genç nüfusu bilgi toplumunun gerektirdiği bilgiyi beceri ve değerlerle donatmaktır. Bunun için her şeyden önce yeni yaklaşımlara, yöntemlere ve değişime açık olmalı eğitimin tüm bileşenleriyle kaliteyi artırmanın gayreti içinde olmalıyız." dedi.


‘ULUSAL ÖĞRETMEN STRATEJİ BELGESİ BİTMEK ÜZERE’


Dünyanın birçok ülkesinde eğitimin niteliği sayısal verilerden çok öğrencilere kazandırdığı beceri, değer ve yeteneklerle ölçüldüğünü ifade eden Bakan Dinçer konuşmasını şu şekilde sürdürdü:


“Bu beceri ve yetenekleri çocuklarımıza kazandıracak olansa öğretmenlerimizdir. Milli Eğitim Bakanı olarak, göreve başlar başlamaz gereken çalışmaları başlattım ve bu çalışmalar ışığında şekillenen ulusal öğretmen strateji belgesi de bitmek üzere. Öğretmen eğitimi ve mesleki gelişimine ilişkin sorun alanlarının amaç ve hedefleri öncelik alanlarının ve alınacak tedbirlerin yer aldığı bu belgenin önümüzdeki süreçte etkili ve güçlü bir şekilde hayata geçmesiyle eğitim sisteminin her türlü unsuru olan öğretmenlik mesleğini her boyutuyla güçlendirmiş olacağız. Bizler Türkiye’yi 2023 yılında bilgi ve teknoloji ihraç edebilen ülkeler arasına sokmak için yeni nesilleri buna uygun olarak yetiştirme çabamızı kesmeden sürdürüyoruz. Başta Darüşşafaka Cemiyeti olmak üzere bu büyük çabaya destek olan herkese ve bu kuruma, her kuruma teşekkür ediyorum."


İSTANBUL’DA ‘OKULLAR HAYAT OLSUN’ PROJESİ


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer “Konferansta yaptığı konuşmanın ardından ‘Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Sultangazi’deki Orhangazi İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Okulların artık halkla buluştuğunu söyleyen Dinçer, “Eskiden okullar devlet okullarıydı. Bu yaklaşımı değiştiriyoruz. Okullarımızı, milletin okulları olarak tanımlıyoruz. Onlara emanet ediyoruz. Her türlü güvenliği sağlayacağız. Eğitim altyapısını hazır bulunduracağız. Mahalledeki bir okul herkesin okulu olsun istiyoruz" dedi.


Okulları ihtiyaca göre yapılandırdıklarını söyleyen Bakan Dinçer, şöyle devam etti: "Okullardaki konferans salonları, yemekhane ve dersliklerin mahalle halkının ihtiyaçları için kullanılmasını istiyoruz. Çocuklar sokakta oynamamalı. Okul bahçelerinde oyun oynayabilmeliler. Onlara iyi bir oyun ortamı hazırlayabilmek için okul bahçelerini gri zeminlerden yeşil zeminlere dönüştürdük. Bu gibi çalışmalarımız sürecek"


‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında yaşam merkezine dönen Orhangazi İlköğretim Okulu’nu gezen Bakan Dinçer öğrencilerin çalışmalarını izledi ve öğrencilerle sohbet etti.


 


EA (MK) (FOTOĞRAF)