Bakan Dinçer, "Dünkü gibi çok yoğun bir hadise ile karşı karşıya değiliz. Okullarda süt projesi aslında bizim sağlıklı beslenen toplum olma yolunda çok önemli bir proje. Çocuklarımızın fiziki ve zihin gelişiminde de ciddi katkı sağlayacak bir projedir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak süt dağıtımının çocuklarımızın protein ihtiyacını karşılayabileceği ve dengeleyebileceği bir program olduğuna inanıyoruz. Çok başarılı bir program yürüttük. Bunun da görülmesini istiyorum. Dün süt dağıtımı programında bütün okullarımızda nerdeyse belki bazı aksamalar olabilir ama yaklaşık 7 milyon öğrencimize aynı saatte süt dağıttık. Bu projenin Türkiye'ye sağlayacağı yararın fark edilmesini ve uygulanan programın idari anlamdaki başarısının görülmesini rica ediyorum" dedi.

"Süt dağıtımı esnasında bazı çocuklarımızın süte karşı hassasiyetleri sebebiyle problemleri oldu" diyen Bakan Dinçer şunları söyledi:

"Ama bunların teknik olarak ve sıhhi açıdan ne anlama geldiğini hem ilgili Bakanlıklar, hem de konu ile ilgili pek çok uzman sizlerle paylaştılar. Şu anda hastanelerde tedavi gören ve zehirlenme belirtisiyle hastanede tedavi gören çocuğumuz yok. Bu açıdan bakıldığında çocukların süte hassasiyeti olabileceğini önceden görmüştük. Bu nedenle öğretmenlerimizi eğittik. Ailelere konu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Bununla ilgili duyarlılık varsa bize bildirilmesi istendi. Hakikaten Türkiye çapında bakıldığında ortaya çıkan vaka sayısı ve sonuçları itibariyle değerlendirildiğinde ön hazırlık çalışmalarının da başarılı yürütüldüğünün altını çizmek lazım. Her şeye rağmen süt dağıtma programını ısrarla devam ettireceğiz."


MV(FOTOĞRAF)