Sivas'ta süt dağıtımının yapıldığı ilk gün yüzlerce öğrenci hastaneye başvurdu. Aileler çocukların ilk kez süt içmiş olabileceği veya süte karşı alerjileri olabileceği açıklamalarına tepki gösterdi. İki çocuğu da Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütten etkilenen 28 yaşındaki Esme Biçer, "Çocuklarım devamlı süt içiyor alerjileri de yoktur. Okulda dağıtılan süt ekşi olduğu için herhalde çocuklarımı rahatsız etti" dedi. Dağıtılacak sütlerin gerekli incelemelerden geçmesini istediklerini belirten Biçer, "Okuldan çocuklarımızın alerji veya hastalıklarının olup olmadığına dair kağıt dağıtmışlardı. Ben 'İçsinler' dedim, onayladım. Çünkü hiçbirinin süte karşı alerjisi yoktu" diye konuştu.

Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'nde bir gece tedavi gördükten sonra taburcu olan 11 yaşındaki Beyzanur Biçer, içtiği sütün ağzına topak olarak geldiğini belirterek, "Süt ekşimişti. 2 yudum aldım ben ve pipet tıkandı içemedim. Tadının değişik olduğunu öğretmenime söyledim. Ancak öğretmenim içmemizi istedi. İçtikten sonra hastaneye gittik, 1 gün orada kaldık. Ben daha önce süt içtiğimde hiç rahatsızlanmıyordum" dedi. Ablası gibi içtiği sütten rahatsızlanan 7 yaşındaki Rümeysa Biçer ise, "Süt katıydı. içtikten sonra midem bulandı ve karnım ağrıdı. Okulda dağıtılan sütten bir daha içmem ancak evdeki sütten içerim" diye konuştu.

Süt içtikten sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve 1 gün tedavi altında tutulan 12 yaşındaki Merve Ceyran da süt tadının yoğurt gibi olduğunu fark ettiğini, öğretmenin telkiniyle içtikten sonra rahatsızlandığını anlattı. Ceyran evde süt içeceğini ancak okulda dağıtılanlardan bir daha içmeyeceğini söyledi.

Olayın ardından çocukların etkilendiği okullardan alınan süt numunelerinin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü laboratuvarında incelemesinin sürdüğünü, sonuçların birkaç gün içerisinde çıkacağı belirtildi.