Devrimci Sol'a üye olmak ve anayasal düzeni zorla değiştirmek suçlaması ile 27 yıldan bu yana tutuklu olan Malik Koparan'ın, cezaevinde kaldığı sürenin hesaplanmasına olan itirazı ve denetimli serbestlik talebi İzmir 2. İnfaz Mahkemesinde reddedildi.

Bunun üzerine İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesine görülen 'Karara itiraz' duruşmasında da sonuç değişmedi. Koparan'ın tahliye ve koşullu salıverme tarihlerinin yanlış hesaplandığına dair itirazı da reddedildi.

İTİRAZ DURUŞMASI YAPILDI

 Devrimci Sol'a üye olmak ve anayasal düzeni zorla değiştirmek suçlaması ile 29 yıldan bu yana tutuklu olan Malik Koparan'ın (57) tahliye ve koşullu salıverme tarihlerinin yanlış hesaplandığına dair itiraz başvuruları reddedildi. 

8 Mart ne zamandan beri kutlanıyor? 8 Mart ne zamandan beri kutlanıyor?

Devrimci Sol örgütüne üye olmak ve anayasal düzeni zorla değiştirmek suçlaması ile 17 Ekim 1992 tarihinde Bursa'da gözaltına alındıktan sonra, 16 Kasım 1995 tarihinde çıkarıldığı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 29 yıldır Cezaevinde tutuklu Malik Koparan'ın cezaevinde kaldığı sürenin hesaplanmasına olan itirazı ve denetimli serbestlik talebi İzmir 2. İnfaz Mahkemesinde reddedildi.

Bunun üzerine İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz eden Koparan'ın avukatı Yalçın Korkmaz, Koparan'ın tahliye ve koşullu salıverme tarihlerinin yanlış hesaplandığını, ayrıca cezaevinde kaldığı sürenin yanlış hesaplanması nedeniyle denetimli serbestlik talebinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade ederek, ''Müvekkilimin kapalı cezaevinden açık cezaevine geçiş şartları sağlanmış olup, denetimli serbestliğe dahi ayrılabilir duruma gelmiştir. 5275 sayılı Kanun'un geçici 3. Maddesi'nde 'Koşullu salıverilmelerine 1 yıldan az bir süre kalan; Açık ceza infaz kurumunda bulunan, kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumuna ayrılma şartlarını taşıyan, iyi halli hükümlülerin talepleri halinde, cezalarının koşullu salıverme tarihine kadar olan kısmının denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infazına karar verilebilir.' denilmekte, müvekkilimin denetimli serbestlik tedbiri ile derhal tahliyesi gerekmektedir. Ne var ki, hatalı düzenlenen müddetname nedeniyle müvekkilimin açık cezaevine geçişi sağlanmadığı gibi, koşulları oluştuğu halde denetime de ayrılamamıştır.'' ifadelerini kullandı. Savunmaların ardından mahkeme, İzmir 2. İnfaz Mahkemesi tarafından Malik Koparan hakkında verilen kararda usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı gerekçesi ile yapılan itirazı reddetti.