Olay, geçen yıl Temmuz ayında Tekkeköy İlçesi'nde Erkan Onaran ve Esra Ergör çiftinin düğünlerinde meydana geldi. Erkek tarafı konvoyla kız evine giderek gelini almak istedi. Esra Ergör evden çıkarken çalan müzik eşliğinde kalabalık halay çekerken, ağabeyi Engin Ergör ruhsatsız tabancayla havaya ateş etmeye başladı. Tabancadan çıkan kurşunlardan biri, 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Sevgi Ölmez'e isabet etti. Ölmez'in göğsünden girip sırtından çıkan kurşun onun arkasında bulunan 3 çocuk babası 35 yaşındaki Eyüp Sezen'in de başına saplandı. İki kişi de yaşamlarını yitirirken, Ergör tutuklanıp cezaevine gönderildi. Silahın sahibi olan akrabası 26 yaşındaki İlhan Ergör ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkan Engin Ergör, "Erkek tarafı gelince evin bahçesinde hep birlikte halay çekiyorduk. Bu sırada akrabamız olan İlhan Ergör'ü gördüm. Onda tabanca olabileceğini düşünerek istedim. Vermek istemedi. Ancak ısrar edince verdi. Tabancayı havaya kaldırdım. Düğünün verdiği heyecan ve coşkuyla ateş etmek istedim. Havaya kaldırıp namluya mermiyi verdim. Bu sırada birileri silahın şarjörünün yere düştüğünü söyledi. Ben de şarjörü almak için tabancayı aşağıya indirirken, tam bu sırada tüm tedbirleri almama rağmen aniden patladı. Çok pişmanım" dedi.

Duruşmaya katılan Sevgi Ölmez ve Eyüp Sezen'in yakınları ise Engin Ergör ve İlhan Ergör'den şikayetçi olduklarını dile getirdi. Mahkeme gelmeyen tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakın tamamlanması için duruşma ertelendi.