Samsun'un Terme ilçesinde dün gece itibariyle 700 kişi yüksek ateş ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu. İlçede aynı şikayetlerle hastaneye gelenlerin sayısı bin 300'e ulaştı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu, geçen pazartesiden bu yana toplam bin 300 hastaya ilçe devlet hastanesi ile aile hekimleri tarafından müdahale edildiğini belirtti. Kasapoğlu, bulantı, kusma ve ateş şikayetlerinde dün sabah başlayan artışın öğleden sonra ivme kazanarak devam ettiğini kaydetti.

KLOR ORANI YETERSİZ ÇIKTI

Hastaneye başvuranların ilçe merkezinde oturması üzerine dün içme suyundan numune alarak klor oranına baktıklarını ifade eden Kasapoğlu, "İlçe merkezinde bakılan bakiye klorun yeterli olmadığı tespit edildiğinden Terme Belediyesi ile irtibata geçilmiş ve yapılması gerekenler sözlü ve yazılı olarak bildirilmiştir. Dün akşam saat 18.00 itibariyle alınan su numunelerinin bakiye klorunun yeterli olduğu görülmüştür. Kaynaktan alınan su numuneleri Samsun ve Ankara Halk Sağlığı Laboratuvarları ile Ankara Hıfzıssıhha Laboratuvarları'na gönderildi. Öte yandan tüm depoların tekrar gözden geçirilmesi, temizlenmesi ve klorlama işlemlerinin takibi yapılmaktadır" diye konuştu.

13 ÇOCUĞUN TEDAVİSİ HASTANEDE SÜRÜYOR

Hasteneye ve aile hekimlerine başvuranların çoğunun çocuk olduğunu da aktaran Kasapoğlu, "Şu an Terme İlçe Devlet Hastanesi'nden dirençli ateş nedeniyle 13 çocuğun tedavisi yataklı serviste devam ediyor. Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden takviye olarak ilçe devlet hastanesine gönderdiğimiz 4 çocuk doktoru ve 2 pratisyen hekim görevlerine devam ediyorlar. Şu an gelen vaka sayısında azalma yaşandı" dedi.

Sudaki klor miktarının şu an fazla olabileceğini de dile getiren Kasapoğlu, bunun da mide bulantısına da neden olabileceğini, vatandaşlardan suyu kaynatarak içmelerini tavsiye ettiklerini söyledi.



YK(İS/AK)