Kayseri 2'nci ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan E.Y. savunmasında ''Ben S.Ö. ve H.K. ile okul önündeki parkta beklerken, S.Ö. yanımıza  çağırdığımız E.K'nin cebinden 1 lirayı aldı. Okulun öğretmeni gelince biz parayı geri verip kaçtık. Daha sonra bizi polis yakaladı. Ben parayı almadım, geri verdim ama E.K. parayı almadı'' dedi.

Duruşmaya mağdur olarak katılan Yılmaz İsmet Akansu İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrecisi 13 yaşındaki E.K. de sanık E.Y. ile yanındaki çocukların kendisini ''gelin lan buraya'' diye çağırdığını, korkup geldiklerini, daha sonra cebinde buluna 2 liranın 1 lirasının alındığını, okul müdür yardımcısının da parka doğru gelmesi üzerine çocukların kaçtığını anlattı. İfade verirken bir ara ağlayan E.K. ''Pantolonumun öbür cebinde cep telefonum da vardı. Görseler onu da alacaklardı. Benim 2 adet 25 kuruş ve 1 adet 50 kuruşum cebimde kaldı, tüm olan 1 lirayı aldılar sonra kaçtılar'' dedi.

Duruşmaya tanık olarak katılan 14 yaşındaki 7'inci sınıf öğrencisi E.K. de E.Y. ile birlikte okula giderken 3 çocuğun kendilerini yanlarına çağırıp ceplerini aradığını, ancak üzerinde para bulamadıklarını anlattı.

MAHKEMEDE 1 LİRAYI İADE ETTİ

Mahkeme Başkanı Hakim Levent Şahin, sanık E.Y.'ye 1 lirayı geri verip vermediğini sordu. E.Y. ise ''Biz kaçtık, daha sonra E.K.'yi görmedim'' dedi. 

Hakim  Şahin'in uyarısı üzerine E.Y. duruşmayı dışarda bekleyen babasından alınan 1 lirayı E.K.'ye iade etti.

'YAŞIN BÜYÜK OLSA 10 YIL ALACAKTIN'

Mahkeme heyeti, 1 lirayı yağmalamak suçundan E.Y.'ye önce 10 yıl hapis cezası verdi. Miktarın az olması nedeniyle bu ceze 5 yıla, zararın tanzim edilmesi nedeniyle de üçte bir oranında indirim yapılarak ceza 3 yıl 4 aya düşürüldü. Mahkeme, sanığın duruşmadaki iyi halini ve yaşının küçük olmasını göz önüne alarak cezayı 1 yıl 4 ay ve 20 gün hapis cezasına indirip erteledi.

Hakim Levent Şahin ceza alan E.Y'ye nasihatta bulunarak ''Yaşın büyük olsaydı 10 yıl hapis cezası alacaktın. Bundan sonra dikkat et suç işleme. Bundan sonra 3 yıl içerisinde başka bir suç işlersen bu ceza uygulanır, ona göre'' dedi.

E.K.'nin babası İsa K. ise kararla ilgili olarak ''Ben verilen bu cezayı az buldum. Kararı temyize götüreceğim'' diye konuştu.



VD(OE/COŞ)