FİKRET ORMAN: "KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ"

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kararı CAS'a taşıyacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Böyle bir karar çıktığı için üzünütlüyüm. Bu, Avrupa maçlarına katılamama üzüntüsü değil. Beşiktaş adına üzülüyorum. Beşiktaş 110 senelik camia. Bu dönemde hep hükümlülüklerini yerine getirmiş bir camia. Şimdiye kadar aldığımız böyle bir ceza yoktu. Önümüzdeki sezon için Beşiktaş UEFA maçlarına katılamayacak. 200 bin Euro da ceza verildi. Karara itiraz etmek için CAS'a gideceğiz. Şahsi olarak üzüntülü olmamın sebebi, Beşiktaş'ın böyle şeylerle muhattap olmasıdır."

Kulüp avukatı Emin Özkurt ise şu ifadeleri kullandı:

"Biraz evvel UEFA Tahkim Kurulu'na dosyamızı verdik. 1 Mayıs'ta da dosyamızı izah edip ertelemeli bir ceza almıştık. Bugün gerçekleşen toplantıda "Önümüzdeki ilk UEFA müsabakasına gitmesin" yönünde bir karar çıktı. İkinci bir boyutu, maddi anlamdaki talebimiz kısmen kabul edildi. 500 bin Euro'luk ceza kalktı, 200 bin Euro ceza verildi. UEFA Tahkim Kurulu kararlarına itiraz için CAS'a başvuracağız. Daha sonra gerekli adımlar atılacaktır."


ZA(OS/FG)