Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine yönetici Yılmaz Büyükaydın ve Genel Menajer Giray Bulak ile Marc Janko katıldı. Janko’nun sözleşmeyi imzalamasının ardından konuşan yönetici Yılmaz Büyükaydın, şöyle dedi:X

"Kulüp olarak yabancı transferde titiz davranmak zorundayız. Oyuncu kalitesi önemli. Bir çok kulüpte ve bizde santrfor arayışı vardı. Birkaç transfer gerçekleşmek üzereyken olamadı. Janko’nun bugünkü imza töreninden sonra takımımıza en hızlı şekilde uyum sağlayıp önümüzdeki günlerde kulübümüze katkı sağlayacağına inanıyoruz. Futbol kariyeri ortada. Önemli kulüplerde forma giymiş, goller atmış. Avusturya’da milli takım kaptanlığı yapmış. Sporcu bir ailenin yetiştirdiği bir oyuncu. Ailesinde de spor kariyeri olan bir çok kişi var. Biz de inanıyoruz ki Janko santrfor mevkiinde takıma önemli ölçüde katkı sağlayacak. İlerideki günlerde bu sorunu ortadan kaldıracağını düşünüyoruz. Transferin hayırlı olmasını diliyorum."

Yönetici Büyükaydın, Janko’nun Trabzonpor'un Avrupa Kupası'ndan elendikten sonra getirilmesiyle ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"Biz bu arayışımızı bugün değil, sezon başından itibaren sürdürüyorduk. Bu transfer daha erken bitmiş olsa, bize daha çok katkı sağlayacağını biliyorduk. Ama o günkü şartlarda gerçekleşmedi. Avrupa’dan golcü almanın zorluklarını da biliyorsunuz."

BULAK: "GEÇ GELMESİ ALEYHİMİZE AMA YAPILACAK İŞLERİMİZ VAR"

Genel Menajer Giray Bulak ise Janko'nun önemli bir isim ve kariyeri olduğunu anlatırken şöyle konuştu:

"Trabzonspor’un Janko ile buluşması, hem kendisine, hem bize, hem de Türk futboluna katkı sağlayacak. Türk futbolseverleri önemli bir golcüyü izleyecek. Geriden gelen gençler kendisinden önemli şeyler öğrenecek. Geç gelmesi bizim aleyhimize. Erken gelseydi bize katkı sağlayacak sonuçlara ulaşabilirdik. Futbolda hiçbir şey için geç kalınmış değildir. Daha yapacak işlerimiz var."

Giray Bulak, bir soru üzerines Serdar–Sapara takası konusunda da, "Önemli adımlar atıldı. Fakat takas transferlerin zor olduğu bir gerçek. Hem kulüplerin hem oyuncuların istekleri yerine gelecek. Son zamanlarda buna menajerlerin istekleri de eklendi. Birkaç gün daha uzayabilir. Olabilir de olmayabilir de" dedi.

KRONİK SAKATLIĞI YOK

Janko’nun sakatlık geçmişi çok olan bir futbolcu olduğu yorumlarına katılmadığını da belirten Giray Bulak, "Her futbolcuda olabilecek sakatlıklar var. Bazı oyuncuların doğal fiziksel yönden sakatlıkları olabilir. Janko’nun bundan 2–3 hafta önce adale çekmesi, gerilmesi oldu. 2–3 haftalık tedaviden sonra geçti. Normalde çok sakatlık yaşayan bir oyuncu değil. Almanya’ya karşı Avusturya milli takımına da gidecek" diye konuştu.

JANKO:"ŞAMPİYONLUĞU GETİRECEK KADAR GOL HEDEFLİYORUM"

Janko ise Trabzon’da ve Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birinde olmaktan mutlu olduğunu vurgularken şunları söyledi:

"Kulübün tarihini inceledim ve son olarak 1983-84 sezonunda şampiyon olduğunu öğrendim. Bu süre içinde elde edemediğimiz şampiyonluğu buraya getirmek için tüm gücümü arkadaşlarımla birlikte sahaya aktaracağım."

Şike soruşturmasıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Janko, "Bunu duymuştum ama nasıl olduğunu tam olarak bilmiyorum. Fenerbahçe’nin ünvanını kaybedebileceğini duymuştum. Ama şimdi bizim için önemli olan bunu yeniden başarabilmek ve perçinlemek" diye konuştu.  Janko kaç gol hedeflediğiyle ilgili olarak da şöyle dedoi:

"Bu rakam sorularına cevap vermek her zaman için zordur. Ama takım için skor üretme anlamında en iyisini yapmaya çalışacağım. Şampiyonluğu getirecek kadar gol atmayı hedefliyorum. Her ligin kendine has özellikleri var. Burada 6 ay oynadıktan sonra daha iyi kıyaslama yapabilirim. Ama Türkiye Ligi'nde iyi kulüpler, büyük yıldızlar ve büyük bir taraftar kitlesi var."

"BURAK’I ARATMAMAYA ÇALIŞACAĞIM"

Galatasaray’a transfer olan Burak Yılmaz’ı tandığını açıklayan Janko, “Burak, çok ciddi gol sayılarına ulaştı. Bu tarz golcülerden sonra forma giyebilmek zor gözükebilir ama ben de onun yokluğun aratmamak için elimden gelen tüm kapasiteyi ortaya koymak için çalışacağım" dedi.

"FENERBAHÇE'DEN TEKLİF ALMADIM"

Janko, Fenerbahçe’den de herhangi bir teklif almadığını söyledi. Avusturyalı golcü, daha sonra bu sezon giyeceği 83 numaralı Trabzonspor formasıyla gazetecilere poz verdi, formasını giyerek sahaya çıktı ve top sektirdi.


ÖA(TM/AÖ)  FOTOĞRAF