TOLGA VE COLMAN YOK

Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda yarın akşam Bursaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor’da Tolga ve Colman, sakatlıkları yüzünden forma giyemeyecek. Defansta yine Zeki Yavru, Mustafa, Bamba ve Emerson’a görev vermesi beklenen Şenol Güneş’in Giray’ı da maç kadrosuna alabileceği belirtildi. Sakatlığı geçen Alanzinho’nun 11’e dönmesi beklenen Bursaspor maçında, hafta içinde sakatlığı nedeniyle bazı antrenmanlara çıkamayan Sapara’nın durumunun ise maçtan önce netlik kazanacağı açıklandı.

JANKO–HALİL İKİLİSİ

Şenol Güneş'in ikal değişikliği ise forvet hattında yapacak.

Takımını genel olarak tek forvet oynatan Şenol Güneş'in ekibinde en önemli değişikliği ileri uçta yapacağı bildirildi. Bordo mavili takımın yarınki maça çift forvet olarak Halil–Janko ikilisiyle çıkabileceği öğrenildi.

Avusturyalı Janko'yu Beşiktaş maçında ilk 11’de oynatmadığı için eleştirilen Şenol Güneş'in Bursaspor maçında Halil–Janko ikilisine forma vermesi, hemen hemen kesinleşti. Halil ve Janko'nurn birlikte oynaması halinde Yasin’in yedek kalacağı öğrenildi.

EVİNDE KAYBETMİYOR

Bordo mavili ekip Bursaspor karşısına, bu sezon Avni Aker’deki yenilmezlik ünvanını korumak için çıkacak. Evinde oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve bir beraberlik alan bordo  mavililer, topladığı 13 puanın 10’unu Avni Aker’de kazandı. Avni Aker’de sadece kadın ve çocukların izlediği maçlarda Sanica Boru Elazığspor’u 2–0, Sivasspor’u 1–0 yenen Trabzonspor, daha sonra Mersin İdmanyurdu ile 1–1 berabere kaldı, seyircili maçta ise Kasımpaşa’yı 1–0 mağlup etti. Avni Aker’de 5 gol atan Trabzonspor, filelerinde sadece 1 gol gördü.

MUSTAFA VE BAMBA KART SINIRDA

Bu arada Trabzonspor’un 3’er sarı kartlı stoperleri Mustafa Yumlu ve Bamba’ya Bursa maçı öncesi uyarı yapıldı. Beşiktaş maçına ceza sınırında çıkmalarına rağmen kart görmeyerek cezalı duruma düşmeyen 2 defans oyuncusuyla görüşen teknik kadro, Giray’ın maç formunu bulana kadar dikkatli olmasını istedi.


ÖA(TM/AÖ)