UEFA’DA FİNAL OYNADI

1941 yılında kurulan ve maçlarını 19 bin seyirci kapasiteli Sostoi stadyumunda oynayan Videoton’un forma renkleri kırmızı mavi. Avrupa kupalarındaki en büyük başarısı 1984–85 sezonunda UEFA Kupası’nda final oynamak olan Videoton, finalde Rela Madrid’e yenilerek tarihi şansı kaçırdı. 2010 – 2011 sezonunda Macaristan ligini tarihinde ilk kez şampiyon olarak bitiren kırmızı mavililer, geçen sezonu da 74 puanlı şampiyon Debrecen’in ardından 66 puanla ikinci sırada bitirdi. Videoton, rakibini 11 Temmuz’daki Süper Kupa maçında penaltılarla 5-3 yenerek Macaristan Süper Kupası’nı kazandı.

2. haftası oynanan Macaristan liginde 4 puanla 5’inci sırada bulunan ve teknik direktörlüğünü Portekizli Paolu Sousa’nın yaptığı Videoton, ilk maçında evinde Papa TFC ile 1–1 berabere kaldı, ikinci maçında ise deplasmanda Ujpest’i 1–0 mağlup etti.

Kadrosundaki 30 futbolcudan 13’ü Macaristan vatandaşı olan Videoton’da Portekizli Marco Caneira, Macar Balazs Toth takımın en değerli oyuncuları olarak gösteriliyor.

BRATİSLAVA VE GENT’İ ELEDİ

Videoton Trabzonspor’un rakibini olana kadar iki güçlü rakibi eledi. UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu’nda Slovakya’dan Sloven Bratislava’yı kendi evinde 0–0 berabere kaldığı maçın rövanşında yine 1 – 1 berabere kalarak gol avantajıyla eleyen Videoton, 3. Eleme Turu’nda ise Belçika’dan KAA Gent’i deplasmanda 3–0 ve kendi evinde de 1–0’lık skorlarla geçti. 23 – 30 Ağustos tarihlerindeki maçların ilki Trabzon’da ikincisi ise Macaristan’da oynanacak.


ÖA(TM/Aİ)