Türkiye Futbol Federasyonu'nun sürdürdüğü ve bu hafta Tahkim Kurulu'nun vereceği nihai kararla son noktayı koyacağı şike davasında önemli bir sürece girildi.



PFDK'nın verdiği cezaların ardından Tahkim Kurulu'na itiraz eden ve bu konuda duruşma talep eden kişiler dinlendi.



Disiplin Kurulu tarafından cezaya çarptırılan 10 isimden bazıları bugün TFF'nin İstinye'deki binasına gelerek Tahkim Kurulu'nun duruşmalı toplantısında son savunma haklarını kullandılar.


KİMLER GELDİ ?


Duruşmalı toplantıya gelenler arasında kaleci Serdar Kulbilge, avukat olan Şekip Mosturoğlu'nun bizzat kendisi, tutuklu bulunan İlhan Ekşioğlu'nun avukatı ve Fenerbahçe'nin eski yöneticileri ile yeni yöneticileri vardı.



Serdar Kulbilge ve Şekip Mosturoğlu Tahkim Kurulu ile yaptıkları kısa duruşmanın ardından çıkışta bir açıklamada bulunmadılar.



Fenerbahçe'ye verilen 6 maçlık cezaya da itiraz etmek için geldikleri öğrenilen eski başkanvekili Nihat Özdemir, eski yönetici Ali Koç ve görevi devam eden Abdullah Kiğılı da Federasyon binasından çıkarken bir açıklama yapmadılar.


UEFA DİSİPLİN KURULU NE YAPACAK ?


Tahkim Kurulu perşembe günü ise alacağı nihai kararları önce TFF'ye sonra da UEFA'ya bildirecek. Bu arada; savunmaları inceleyecek olan UEFA Disiplin Kurulu da en geç 10 Haziran'a kadar kararını verecek. UEFA Disiplin Kurulu yapacağı inceleme sonrasında soruşturma başlatmaya gerek duymayabilir de.


Uğur DEMİRKIRDI/ İSTANBUL,