Hafta başından beri çalışmalarını Sivas'ta sürdüren Sivasspor, karayolu ile Trabzon'a gitti. Son çalışmasını bugün Trabzonspor tesislerinde yapan kırmızı beyazlılar kampa girerek maç saatini beklemeye başladı. Trabzonspor karşısında sakat oan Ziya Erdal ile cezalı Uğur Kavuk'un forma giyemeyeceği bildirildi. Gençlerbirliği ve Galatasaray maçında yediği hatalı goller ile eleştirilen kaleci Senecky de kadroya dahil edilmedi. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sezon başından beri genellikle iyi oynamalarına rağmen bireysel olarak yapılan hatalar ve hakem hataları yüzünden önemli puan kayıpları yaşadıklarını belirterek, "Galatasaray maçında önemli hatalarımız oldu. Bu hataları Trabzon maçında tekrar etmek istemiyoruz. Bu nedenle çok daha dikkatli olacağız. Trabzon her zaman zor bir deplasman olmuştur. Biz iyi bir takımız ve kendi futbolumuzu oynayarak buradan iyi bir netice ile ayrılmak istiyoruz. Daha önceki sergilediğimiz iyi oyunların üzerine çıkar ve iyi konsantre olursak buradan istediğimiz puan veya puanları alabileceğimizi düşünüyorm. İlk 4 hedefimizi devam ettirmek adına bu karşılaşmadan iyi bir sonuçla ayrılmamız şart" diye konuştu.

KAPTAN ERMAN KILIÇ OLACAK

Haşrettin Yerlikaya'nın sakatlığı nedeni ile sezonu kapatması ve ikinci kaptan Uğur Kavuk'un de cezalı olması nedeni ile Trabzonspor maçında takım kaptanı olarak sahaya bu yılın takımın en iyilerinden biri olarak gösterilen Erman Kılıç çıkacak. Trabzonspor maçının önemini bildiklerini belirten Erman Kılıç, "Genellikle deplasmanlarda iyi mücadele eden bir takımız. Trabzon her takım için zor deplasman ama biz kendimize güveniyoruz. Buradan iyi bir sonuçla ayrılmak için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz" diye konuştu.

LİGDEKİ 14'ÜNCÜ RANDEVU

Sivasspor ile Trabzonspor yarın oynayacakları müsabaka ile Süper Lig'de 14'üncü kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 13 karşılaşmada Sivasspor biri hükmen olmak üzere 5, Trabzonspor da 5 galibiyet elde etti. 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşma ise 2-2 sonuçlanmıştı.

MUHTEMEL ONBİR

Sivasspor'un yarın Trabzonspor karşısına Atilla- Faty, Rajnoch, Navratil, Kağan, Pedriel, Kıvanç, Kadir, Grosicki, Erman ve Eneramo onbiri ile çıkması bekleniyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay sakat olan Ziya'nın yokluğunda sol bekte yine genç oyuncu Kağan Konuk'a şans veriken, Uğur Kavuk'un yokluğunda ise sağ bekte Faty'e şans tanıyacak.