1-1 sona eren karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, çok önemli bir maç oynadıklarını belirterek, "Alacağımız 3 puan bizi iyi yerlere getirecekti. Maça baktığımızda kazanılmış bir puan olarak görüyorum. Oyuncuların hiç birinin performansından memnun değilim. Kötü oynadık. Maçın hakkı beraberlikti. Alınacak 3 puan çok önemli olacaktı. Pas hatalarını çok yaptık, girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Bu seneki en kötü maçımızı oynadık. Burada mağlup olduğumuz zaman bile bunun üstünde futbol oynuyorduk. Orduspor defansı mükemmel mücadele etti, kalecileri de çok iyiydi. Galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadık. Galatasaray ile kupa maçımız var. Bu oyunun üstüne çıkamazsak o maç da bizim için hayal olur. Kalan 3 maçı iyi bitirmemiz gerekiyor ama bu oyunla değil. Bunun üstne çıkmamız gerekiyor" dedi.

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper ise alınan 1 puandan dolayı memnun olduğunu belirterek, "Genel anlamda burada alınan 1 puan çok iyi. Sivasspor gerçekten iyi bir takım. Hava ve saha şartları da kötüydü. İlk yarı iyi oynadık. İkinci yarıda biraz daha üstünlük Sivasspor'a geçti. Özellkle son bölümde etkili oldular ama sonuçta bir puan oldu. Sivasspor'un gerçekten iyi oyuncuları var ve belirli bir düzende oynuyorlar. Bu nedenle bir puan bizim için iyi oldu. Bugün özellikle 1-0 geriye düştükten sonra oyuncularım düzenlerini kaybetmediler, yılmadılar ve gol attık. Oyuncularımın sahadaki duruşu ve mücadeleyi bırakmamalarından dolayı onları tebrik ediyorum" dedi.

Sivassporlu Uğur Kavuk, Mehmet Nas ise kazanmaları gereken bir maçta berabere kaldıklarını belirterek, "İyi başlayıp golü bulduk. 2-0'ı yakalayacağımız golü bulamayınca yediğimiz golle ilk yarıyı berabere kapattık. İkinci yarıda ofansif anlamda istediklerimizi yapamadık. Kazanmamız gereken maçta 2 puan kaybettik. Üzgünüz. Buna son vermemiz gerekiyor. Kalan 3 maçı kazanıp en kötü ilk 8'e kalmak istiyoruz" dedi.

Ordusporlu Gosso ve Javito ise, ilk yarıda yenik duruma düşmelerine rağmen beraberliği yakaladıklarını, iki takımın da maçı kazanabilecek pozisyonları değerlendiremediğini belirtti. Hava ve saha şartlarının zorluğu nedeni ile alınan bir puanı başarı olarak niteledi.


GC(EA/Aİ)