Barış Meydanı’nda başlayan koşuya, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'yla eşi Ayşe, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, TMOK Başkan Yardımcısı Türker Arslan, atletler ve öğrenciler katıldı, sporculara, ‘Olimpic Day’ tişörtleri verildi. Sporcular, Mersin İdmanyurdu Meydanı’ndan geçerek Barış Meydanı’na döndüler.

TMOK Başkan Yardımcısı Arslan, olimpik hareketinin doğum günü olarak kabul edilen 10 Haziran'da düzenlenen 'Olimpik Gün' koşusunun, dünyada 205 ülkede yapıldığını söyledi. Türkiye'de 81 ilde yapılacak organizasyonda, İstanbul, Balıkesir, Mersin, Konya, Eskişehir, Kocaeli, Denizli ve Rize'nin, ‘Olimpik Gün’ şenliklerinin yapılacağı pilot şehirler olarak seçildiğe vurgulayan Arslan, "Biz geçen sene 9 pilot il seçmiştik. Bu yıl ise 8 pilot il seçtik. Ama bugün Türkiye’nin 81 ilinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince ‘Olimpik Gün’ koşusu yapılacaktır. Bu Türkiye’nin olimpiyatlara hazırlanması, olimpiyatların benimsenmesi ve önemsenmesi açısından çok önemli" dedi.

Vali Güzeloğlu ise 2013'de gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları’na Mersin’in ev sahipliği yapacağını, bu yüzden 500 milyon TL’lik yatırım yapılacağına hatırlattı. "Mersin, barışı, kardeşliği tesis etme noktasında özel bir kenttir. İlimizde 55 bin lisanlı sporcumuz bulunmaktadır. Olimpik Gün Koşusu ile birlikte Akdeniz Oyunları öncesinde olimpizm ruhunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışta birincilik alan sporculara madalyaları Vali Güzeloğlu tarafından verildi.


Mİ(AP/AÖ) (FOTOĞRAF)