Milli marş söylemekle maç kazanılmaz

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, karşılaşma öncesi milli marş söylemekle maçların kazanılmayacağını vurgulayıp, "Göçmen kökenliler Almanya'ya büyük katkı sağlıyorlar" dedi

Arjantin ile yapacakları özel karşılaşma öncesi basın karşısına çıkan Alman Milli Futbol Takımı'nın Teknik direktörü Joachim Löw, EURO 2012'de İtalya'ya elenen karşılaşma sonrası kendisine ve milli futbolculara yönelik eleştirilere yanıt verdi. 

Milli takımda bulunan göçmen kökenli futbolcuların Alman milli marşı söylemedikleri eleştirisine karşı Löw, "Milli Marş söylenmesi güzel bir şey. Fakat Alman milli marşı söylemekle maç kazanılmaz. Alman milli formasını giymekle, o formayla özdeşleşen bu futbolcuların bizlere ve futbolumuza yaptığı katkılar önemlidir" dedi. 

Önemli katkı sağlıyorlar 

Mesut Özil, Khedira, Podolski, Klose gibi göçmen kökenli Alman Milli takımını formasını giyen futbolcuların Almanya'ya büyük katkı yaptıklarını vurgulayan Joachim Löw, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mesut ve diğerleri Almanya milli futbol takımında çok başarılı maçlar çıkardılar. Almanya futbolunun tekrar üst düzeye çıkmasında önemli rol oynadılar. Mesut ve diğer göçmen kökenli futbolcularımızın Almanya'daki uyuma, birlikte huzurlu yaşamda yaptıkları katkıları göz ardı edilemez. Mesut, uyuma ve diğer geriden gelen gençlere idollük yaparak büyük hizmet veriyor. Göçmen kökenlilerin milli maçlarda bütün güçlerini kullanmadıkları iddası kabul edilemez" 

Milli Marş üzerine konuşacak
 
İtalya yenilgisinin takımın gelişmesinde önemli bir darbe vurduğunu belirten Löw, "Bu maçta yapılan hatalarımızı futbolcularımızla birlikte konuşacağım. Ayrıca milli marş söylenmesi konusuda konuşulacak. Göçmen kökenli futbolcuların geldikleri ülke kültüründen tamamen kopmaları istenemez. Futbolcu ve ailelerine saygı duyulması gerekir. Ayrıca Almanya A milli takımında milli marş söyleme zorunluğu yoktur. Söylense tabiki güzel olur" dedi.