Macit Özcan Spor Tesisleri'nde, çalışmalarını sürdüren Mersin İdmanyurdu'nda futbolcular teknik patron Sağlam nezaretinde düz koşu yaparak antrenmana başladı. Dar alanda kısa pas çalışması yapan kırmızı lacivertli ekip, çalışmalarını çift kale maçla sürdürdü. Antrenmana sakat olan Nobre katılmazken, Ankaragücü ile yaşanan pürüzün aşılmasının ardından kiralık olarak alınan Tonia Tisdell de takımla birlikte çalıştı.

Beşiktaş'ın Süper Lig'de iddialı bir takım olduğunu ve karşılaşmanın da oldukça zor olacağını bildiklerini belirten Nurullah Sağlam, şöyledevam etti:

"Beşiktaş, bir Fenerbahçe kadar olmasa da ateşli ve güçlü taraftarı olan bir takım. Aslında biz bunlardan çok etkilenecek bir ekip değiliz ama maalesef Fenerbahçe maçında iki yüzlü bir takım görüntüsü verdik. İlk yarıyı biraz daha çabuk ve baskılı oynama yerine oyunu biraz daha ağırlaştıran, kanatları kullanamayan bir görüntü içindeydik. Bu da bize pahalıya mal oldu. İkinci yarı tabi özellikle mantalite anlamında yaptığımız değişiklikler skora da yansıdı, sahaya da yansıdı, kendimiz gibi oynadık ama maalesef o çerçevenin içinden topu puan getirecek kadar sokamadık içeriye. Her şeye rağmen umut verici oldu gelecek adına. Şu anda bizim için en kötü şey, kötü düşünmek. Çünkü ne düşünürseniz onu yaşarsınız. Dolayısıyla ben ve oyuncularım şu ana kadar çok iyi şeyler yapan bir ekibiz. Bundan sonra da iyi şeyler yapabileceğimize inanıyoruz. Ligin altında tabi makas daralmış gibi görünüyor ama üstten de çok kopuk değil. Bizim hedefimiz özellikle şu anda üzerimizdeki 4-5 takımı lig sonunda geride bırakmak."

Beşiktaş'ın özellikle dirençli bir orta sahası bulunduğunu dile getiren Sağlam, "Fenerbahçe'nin oyuna başlayış şekli de böyleydi. Ama uzun süre güçleri yetmedi. Önde pres yaparak başladılar oyuna. Biz topun değerini iyi bilen bir takım olduğumuz için durumu dengeledik. İkinci yarıda biz daha önde basarak oynamaya başladık. Bu bölümde de gerekli gol pozisyonlarını da bulduk. Sadece gole dönüştürmeyi başaramadık" diye konuştu.

Ligin ikinci yarısından itibaren yaşadıkları sakatlıklar konusuna da değinen Sağlam, şöyle devam etti:

"Bizim en büyük sıkıntımız ikinci yarıya başlarken sakatlıklar oldu. Ben diğer kulüplerden çalışma ortamımızın daha farklı olacağını düşünmüştüm. Çok rahat bir çalışma ortamı planlamıştık ama maalesef her şey tam tersine oldu. Sakatlıklar ortaya çıktı ve bu da bizim layık olduğumuz yerden geri planda kalmamıza neden oldu. Ama kimsenin kuşkusu, kaygısı olmasın, biz en kısa zamanda kendimiz gibi oynayıp, biraz şans ibresinin de lehimize dönmesi için dua ederek layık olduğumuz yerde en kısa zamanda olacağız."

Sağlam, takımla birlikte idmana çıkan Tonia Tisdell'in, henüz çok genç ve 19 yaşında bir çocuk olduğunu belirterek, sıkıntının transferi ile ilgili bazı yanlış işler yapmasının tecrübesizliğinden kaynaklandığını söyledi. Sağlam, "Taraftarımızın da belki ilk etapta tepkisi olacak ama herkesin biraz özverili düşünüp takımın öncelikli iyiliğini her şeyden önce gözetmesi gerekiyor. Bir takım şeyler sonra mutlaka konuşulacak."

İkinci yarının başından itibaren aldıkları kötü sonuçlar nedeniyle ligdeki şu an bulundukları durumla ilgili de değerlendirmede bulunan Nurullah Sağlam, daha sonra şöyle dedi:

"Böyle koşullarda en dik durması gerekenler, takımın başındaki adamlardır. Onlardan biri de benim. Ben daha önce çok kriz yönettim. Gaziantepspor ve Denizlispor'u küme düşme potasında almıştım. İki takımdan da alnımızın akı ile çıktık. Bizim şu an 11 haftalık bir müsabakamız var önümüzde. Alta bakacak olursak; alttan üçüncü takımla aramızda artı 6 averajımız var, bu da küçümsenecek bir fark değil. Bazı maçlarda kendimizi eleştirebiliriz ama bazı maçlarda hem sakatlıklar hem de şanssızlıklar bizi gerçekten etkiledi. Ama her zaman böyle gitmeyeceğine inanıyoruz. Bunun bir yerden döneceğine inanıyoruz. Şanssız maçlar oynadıysanız şanslı maçlarda oynayacaksınız. Karabük ve Gaziantep maçları gibi, şans ibresi kimden taraftaysa onlar kazandı. Ama maalesef o şans ibresi ikinci yarı başladığından beri hiç bizim yanımızda olmadı."


Mİ(AP/AÖ) FOTOĞRAF