Aybaba’nın derbinin devre arasında yaptığı konuşma Kartal’a zaferi getirdi:

KAZANAMAZSAK ALLAH BİZİ AFFETMEZ

“Maç sonunda bizi bu kadar destekleyen taraftarları evlerine boynu bükük gönderirsek Allah bile bizi affetmez. Onların isteği sadece bu maçı kazanmanız ve siz bunu yapacak güçte oyuncularsınız. Şimdi bana maçı kazanacağınıza dair söz verin. Verdiğiniz bu sözü de tutun ve sakın kazanmadan gelmeyin.”

TARİHİ İnönü Stadı’nda oynanan son derbide ezeli rakibi F.Bahçe’yi 3-2 yenen Beşiktaş’ın özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu müthiş performansta teknik direktör Samet Aybaba’nın yaptığı motivasyon konuşmasının da etkisi büyük. Karşılaşmanın ilk yarısında rakibine oranla daha etkisiz bir görüntü çizen ve F.Bahçe’nin ataklarına yanıt vermekte güçlük çeken siyah-beyazlılar bu esnada Sow’a engel olamayınca 1-0 da geriye düşmüştü. Ancak Kuyt’ın kendi kalesine attığı golle devreye 1-1’lik beraberlikle giren Beşiktaş’ta Samet Aybaba soyunma odasında ikinci 45 dakika ile ilgili uyarılarda bulundu.


‘SÖZ VERİYORUZ HOCAM’
KAPIDAN KİMSEYİ SALMADI

FUTBOLCULAR sahaya çıkmak için soyunma odasından çıkmaya hazırlanırken, kapının önünde duran tecrübeli teknik adam, burada şu konuşmayı yaptı: “Bakın arkadaşlar tribünlerdeki taraftarları görüyorsunuz, sizi nasıl desteklediklerini de görüyorsunuz. Yani F.Bahçe bu maçta 11, biz 12 kişi oynuyoruz. Türkiye’nin her yerinden olduğu gibi, Belçika’dan, İspanya’dan, Almanya’dan, dünyanın her tarafından Beşiktaşlılar bu karşılaşmayı izlemeye geldi. Beşiktaş’ı sevdikleri için, sizlere güvendikleri için onların sevgisini ve bizlere olan güvenini boşa çıkarmayalım.

MAÇ sonunda tribünleri dolduran taraftarları evlerine boynu bükük gönderirsek Allah bile bizi affetmez. Onların isteği sadece kazanmanız ve siz de bunu yapacak güçte futbolcularsınız. Şimdi bana F.Bahçe’yi mağlup edeceğinize dair söz verin!”
FUTBOLCULARIN hepsi bir ağızdan “Söz veriyoruz hocam” diye soyunma odasını inletirken Samet Aybaba “Söz verdiniz, sakın kazanmadan gelmeyin” diyerek kapıyı açıp futbolcuları çıkmasına izin verdi.

Aybaba yine uyuyamadı

SİYAH-beyazlıların tecrübeli teknik direktörü Samet Aybaba derbi zaferine karşın gece rahat bir uyku çekemedi. Geceyi uykusuz geçirdiğini ancak saat 05.00’te uyuyabildiğini belirten Samet Aybaba “Ancak bu sefer sevinçten uyuyamadım. Beni en çok mutlu eden şey, taraftarları hayâl kırıklığına uğratmamamız” dedi.